PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

5 черти на интровертите, които са трудноразбираеми за останалите хора

Често интровертните личности предпочитат да прекарат повече време сами, вместо да имат социални контакти с други хора, понеже останалите хора не могат да разберат някои черти от тяхната личност. Обръщането на голямо внимание на собствените мисли, емоции и подбирането на социалните контакти, изглежда чуждо на хората, които не са наясно с това как мислят и действат интровертите.

Представяме ви 5 много важни неща за интроверните личности, които останалите хора обикновено не разбират:

  1. Да бъдеш интроверт не означава задължително да си срамежлив, сдържан или да имаш проблеми със социалните контакти. Интровертите се зареждат с енергия, когато прекарват повече време сами. Те търсят вътрешен комфорт, вместо да се обърнат към заобикалящия ги свят. Някои интровертни хора могат да бъдат срамежливи или да се чувстват неловко в определени социални ситуации, но това със сигурност не се отнася за всички. Това, че са интровертни не означава, че не могат да бъдат център на внимание на някое шумно светско тържество. Просто след това ще им необходимо време да останат сами, да възстановят енергията си и да премислят всичко, което се е случило на събитието.
  2. Интровертните личности не могат непрестанно да бъдат в обкръжението на други хора. Екстровертните хора просто не могат да разберат, защо има хора, които не искат постоянно да са заобиколени от свои приятели, близки или случайни хора. Това е може би най-голямата особеност на интровертните хора, която останалите не разбират. Повечето интровертни личности се изтощават, когато прекарват много дълго време сред хора. Тази тяхна черта се струва много объркваща за останалите, които обожават около тях винаги да кипи буен живот.
  3. Интровертите не обичат да говорят много. Тук по скоро става въпрос за това, че те не обичат да говорят, когато няма какво съществено да добавят в конкретната ситуация. В някои случаи те обичат да се събират в групи, които извършват някакво мълчаливо наблюдение. В други случаи предпочитат да мълчат в разговорите си с други хора и да говорят само, когато имат да добавят нещо ценно и важно. Често останалите хора не разбират защо не говорят и тяхното спокойствие и мълчание им изглежда надменно.
  4. Интровертите имат малко но истински приятели. Количеството приятели никога не представлява интерес за тях. Това което търсят са качествени и верни хора, пред които могат да се разкрият напълно и на които могат да разчитат по всяко време. Хората които са заобиколени от големи компании и много приятели, често не разбират това.
  5. Големите тълпи от хора изтощават интровертите. Когато се намират дълго време сред големи тълпи тези хора започват да се чувстват изцедени физически и психически. Екстровертите, които са в стихията си в такива ситуации, просто не могат да разберат това. При тях шума, суматохата и многото хора действат точно по обратния начин и ги зареждат с енергия.
Рейтинг:
5.0/5 на базата на 10 оценки

Отзиви

Хубаво е ,когато човек е насаме със себе си. Дори се радвам,че повечето пъти,където и да съм- не съм обкръжена от толкова хора,защото наистина усещам изтощение-особено ,когато ми се спи или ,когато съм изморена от занятията. Повечето пъти се чувствам като една от тях... :)
Интровертите не скучаят, те обичат да се усамотяват...
да, никога не съм го разбирал, но щом скуката и самодостатъчността са им по-зареждащи пт разговорас. приятели... ок
Da taka e,az am edna ot tqh
Виж още отзиви
Коментирай
loading...