PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Природа и здраве

5 техники за изцеление, които набират огромна скорост

Енергийното изцеление е известно още като аура или чакра лечение. Тези техники се категоризират като алтернативни лечебни методи. Използват се за лечение на състояния като умора, стрес, депресия, безпокойство и дори заболявания като хипертония и артрит.

В следващите редове ще научите, кои са 5-те техники за изцеление:

Медитация 

Медитацията е практика, която спомага за синхронизаиране на ума и тялото. Упражненията спомагат за повишаване на фокуса и отпускане на ума. Обикновено тази форма се практикува за повишаване на общото здраве и поведение.
Има много видове медитация, но повечето от тях имат четири общи елемента – спокойно и тихо място, удобна поза, открито отношение и обект на внимание. Според някои изследователи медитацията променя мозъчната дейност, като значително я подобрява. Медитацията се смята за безопасна, когато се практикува под наблюдението на сертифициран инструктор.Има информация, че в някои случаи медитацията намалява високото кръвно налягане, респираторни заболявания като грип и симптомите на синдром на раздразнените черва.

Рейки

Рейки е основата на японски метод, разработен през 1933 г. от будитски монах. Съществуват три нива на традиционните рейки. В някои американски болници рейки се предлагат без заплащане от пациентите.
Рейки разтваря енергийните блокове и насърчава естественото равновесие между тялото, ума и душата. В синхрон с медицинско лечение, подобрява кръвното налягане, увеличава енергийните нива, подпомага добрия сън и подкрепя здравето на имунната система.
Спомага за повишаване на фокуса, подпомага ума за разграничаване на негативизма.

Здравословно хранене

Здравословното хранене е особено важно за здраво тяло и дух. Консумирайте храни, които подпомагат организма. Орехите например имат много протеини, които оказват ефективно влияние в борбата с депресията, докато рибата и Омега-3 мастните киселини стимулират здравето на мозъка. Нискомаслените млечни продукти притежават витамин D. Високото съдържание на въглехидрати и фибри в пълнозърнестите храни помагат за подобряване на настроението освобождавайки серотонина (невромастер) в организма. Сокът от алое вера спомага за доброто здраве на храносмилателната система.

Рефлексология

Рефлексологията е притискане на отделни точки намиращи се в краката, ръцете и ушите. Смята се, че тези области са свързани с органите на тялото и тяхното притискане ще помогне за по-доброто им функциониране. Използват се и различни инструменти като топки, щеки и други. Много от кинезитерапевтите са добре запознати с възможностите на рефлексологията.
Смята се, че тези методи са безопасни, но твърде силното притискане и неопитността могат да засегнат важни точки на тялото, затова ако сте начинаещи направете първите опити за рефлексология с квалифицирано лице.

Акупунктура

Акупунктурата се извършва чрез поставяне на игли в кожата. Един от най-използваните методи в традиционната китайска медицина. Акупунктурата трябва да се узвършва само добре обучен лекар, който използва нови стерилни игли. Според китайската медицина, акупунктурата лекува стреса и депресията.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 10 оценки

Отзиви

Тъмний
И все пак достъпните нива на Рейки са девет. Въпрос на учител
Павел Петров
Веске ти общо взето описа Рейки
Veska Slavova
Има още една много мощна съвременна техника. Казва се "Човешка и универсална енергия". Основана е от виетнамският учител Люонг Мин Данг, който е създал нов начин за насърчаване на физическото, умственото и духовното благосъстояние чрез използването на Човешка и Универсална Енергия. Факултетът по Човешка и Универсална Енергия предлага образователни програми, изследващи неразделните взаимоотношения между тялото, ума и душата. Основната цел е да се насърчи балансираното състояние между тях. Тя се основава на техники на енергиен трансфер и медитация /специфична/, за да помогне на всеки да постигне здраве, щастие и духовно развитие. Методът се основава на отварянето на шест чакри, който са енергийните центрове на нашето тяло. Това дава възможност да управлявате Универсалната енергия ефективно и да я трансформирате на вашето тяло или на друго лице.
Анонимен
haresva mi bih iskala da se nayha na tezi tehniki .
Виж още отзиви
Коментирай
loading...