Назад до Самоконтрол и мотивация

Тайната на щастието е да спрете да си поставяте цели

Да, правилно сте прочели. Тайната за постигане на щастие е да престанете да поставяте контрол над целия си бъдещ живот. Спрете да определяте целите си за години напред.

 

Гледайте на живота като на картина, която рисувате днес и трябва да завършите днес, а не като на безкрайна стълба, която изкачвате всеки ден, а краят й все остава невидим.

Училища, работа, кариера, всеки ангажимент е миг от нашия живот и вместо да го пропускаме трябва да му наслаждаваме с пълна сила. Може би ще пропуснете да се поздравите за добре свършената работа и ще се фокусирате върху следващото предизвикателство? Но, защо? Всяко хубаво нещо във вашия живот заслужава да бъде забелязано.

Отделете малко време и вижте колко далеч сте стигнали по пътя на живота, обърнете се назад и с усмивка си спомнете за щастливите мигове през които сте минали, а дали има такива, които тогава сте подминали?! Научете се да следвате потока на живота, за да бъдете щастливи във всеки момент и във всяко нещо, което постигате днес.

Научете се да се наслаждавате и да се съсредоточите върху настоящето и се наслаждавайте на своето пътуване, вместо да пропуснете мига забързани към следващото постижение.

Рейтинг:
4.6/5 на базата на 7 оценки

Отзиви

Статията е много добра. Мисля, че тези, които критикуват са прочели единствено заглавието. Съгласен съм с написаното по-горе, че не може да бъде правилно разбрана от всеки.
РЕАЛИСТ
Статия за безделници...Следвай мечтите си, доколкото можеш...Това е истината.
Абсолютно измислено.... Как може да няма 4овек ме4ти и цели...? Нали таината на успеха казва то4но обратното...ако нямаме цели ,ште се лутаме като бодите на реките от бряг в бряг,и няма да знаем на каде сме трагнали и какво о4акваме да полу4им от живота...Хората за какво се молят пред Бога...? Как мозе да пишете такива статии...?????
Разбирането за смисъла на тази кратка статия, може да ти отнеме цял един живот. Ние винаги сме забързани на някъде към нещо ново и различно. Повечето хора биха си казали, че да се носиш по течението на живота, това е лудост. Че трябва да имаш цели, планови, крачки, стъпки, абе ... въобще всичко онова което отклонява съзнанието ти от настоящия момент. Ама нали така са ни научили. Нашите родители, нашите учители, обществото. И така неудовлетворени бързаме и бързаме, без да знаем към какво. А колко невероятно е усещането да се носиш по течението и да си винаги с отворено сърце и очи. Дерзайте и се осмелете да изпитате от това, да се носите ...
БЕЗ МЕЧТИ НЯМА ЖИВОТ!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...