Назад  |   Начало  »  Медия  »  Събития  »  Граждански инициативи  »  Национален протест 24 Февруари 2013

Национален протест 24 Февруари 2013

Национален протест 24 Февруари 2013

Тази неделя трябва да докажем, че си връщаме държавата в наши ръце. До сега са заявени протести в 47 града. Повече информация за мястото и часа на провеждане на протеста можете да намерите тук: http://www.facebook.com/saprotiva?fref=ts

Българи живеещи в чужбина също изявиха готовност да излязат и да протестират пред българските посолства на страните в които се намират.

Избират се хора които да ни представляват по места и утре ще се проведе среща на всички представители в София на която да се изгладят рaзличията и да се състави списък с исканията, които да бъдат връчени на президента.

През последните дни чуваме много и най-разнообразни мнения, но вече започна да се постига консенсус и да се оформят основните искания, които ще дадем на президента:

 • Отнемане на лицензите на трите електроразпределителните дружества – ЧЕЗ, ЕОН и Енерджи Про.
 • Свикване на Велико народно събрание
 • Промени в конституцията по исландския модел
 • Цялостна ревизия на прехода
 • Гражданско участие във всички държавни контролни органи и комисии
 • Мажоритарен вот
 • Възможност за отзоваване от гражданите на депутати и други служители на висши държавни постове за които има съмнения за корупция или просто не са се справили с възложените им очаквания.

Това са само част от нашите искания. Те продължават да се обсъждат и да се сглобяват. Ако и вие имате мнение ще сме Ви благодарни да го споделите с нас.

Моля ви не забравяйте, че протеста ни е мирен и по никакъв начин не целим да провокираме полицията, която ще ни охранява. Полицаите страдат като нас и ни подкрепят в сърцата си, но тяхната работа е да следят за реда и да изпълняват заповеди. Ако по време на протеста видите някой маскиран, който цели провокации посочете го на полицията или го изолирайте, като се отделите от него. Не трябва да допускаме агресия. Тя идва от платени провокатори, които искат да опорочат нашия мирен протест.

Българи живеем в съдбоносни времена. Другите народи ни виждат и ни се възхищават. В неделя всички трябва излезем и ясно да заявим, че повече не могат да ни лъжат, че този път няма да замълчим и да се приберем по домовете си, а ще се борим докрай да си върнем държавата, да си върнем България!!!

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 6267

Коментари за Национален протест 24 Февруари 2013

 1. .

  Не сте наясно какво означават тези искания.Проучете и се образовайте.Целта е отклоняване от решаване и разкритие на истината за енергетиката.Нима ще се оставим да ни манипулират?

 2. 1.

  Ето една идея за сваляне на друг монопол незабавно слагане на лимит[бариерa]от-до 500хил-1мил. на селско стопанската субсидия за декар площ която е в размер близо на 1 милиард лева и над 60% от нея се прибира от 4,5 човека!!!

 3. 2.

  Nie sme s vas !!!

 4. 3.

  ВЪРВИ НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ......РАЗБИРА СЕ ЧЕ ЩЕ БЪДЕМ НА ПРОТЕСТА.АЗ СЪМ МАЙКА НА ТРИМА СИНА И ИСКАМ МОИТЕ ДЕЦА ДА БЪДАТ ГОРДИ ОТ ТОВА ЧЕ СА БЪЛГАРИ.ОБИЧАМ СТРАНТА СИ И ВСИЧКА БЪЛГАРСКО И РОДНО . НО НЕ ИСКАМ ДА МЕ УПРАВЛЯВАТ ХОРА КОИТО ГЛЕДАТ САМО СОБСТВЕНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ.

 5. 4.

  Проверете моля произхода на Ядкова. Със същото име една жена оглавяваше партийната инквизиция на МНЗ даже и след 10 Ноември.

 6. 5.

  Днес слушах бившия президент Петър Стоянов и виждам как политиците не са честни. Не са честни защото скриват истинските причини – не вярвам, че не ги знаят.
  На въпроса какво трбва да се направи, за да се оправят работите в държавата, той казва, че в България имало млади таланти и способни хора, които могат да направят това.
  Нека си припомниме как достигнахме до кризите.
  Правителството на Жан Виденов: Какво направи той? ОТКАЗА ДА ПОДАРИ НА РУСНАЦИТЕ нашите газови тръби, като ги включи в руско-българското дружество „ТОПЕНЕРДЖИ”! В резултат на това последва срив на валутата, банкова, политическа и валутна кризи. Започна се с протести на хората, като в същото време бяха използвани организирани щурмови групи.
  Какво последва след това? Служебно правителство на Стефан Софиянски, което имаше единствената задача да проведе избори и въведе валутния борд. Какво направи той? Той направи това, което не направи Жан Виденов. ПОДАРИ НА РУСНАЦИТЕ НАШИТЕ ГАЗИВИ ТРЪБИ без да има пълномощно за това и постави България пред свършен факт.
  Какво следва след това? Иван Костов започна борба за връщане на тръбите. Водиха се тешки преговори в Русия от Бакърджиев и резултата беше успешен. Започна жестока атака срещу Костов. За целта трябваше да се използват медиите. Прави се „Шоуто на Слави”. Първото му предаване се занимава единствено с правителството на Костов с много обидни скечове на фона на една единствена реклама на „ОВЕРГАЗ”. При това правителството беше още в начална фаза.
  Нека да поумуваме върху сегашната криза.
  Имаме отказ от строителството на централата в Белене. Отказ от строителството на петролопровода. И може би най-важното – премахване на посредниците при транспортирането на газа/това към което се стремяха всички правителства и не можаха да го постигнат/. Не знам каква е сумата, която получават посредниците, но мисля, че е колосална. Може би се надяват да доведат на власт правителство, което ще възстанови статуквото, както с правителството на Софиянски. Какво следва? Познатия сценарий за сваляне на правителството с активното участие на народа. Никаква благодарност, че срещу някакви мизерни такси, през наша територия минава газопровода „Южен поток” от особенна важност за Русия.
  Нека да си отговориме на въпроса – кой е най-добрия ни политик в новата ни история. Аз мисля, че това е Стефан Стамболов. Какво е направил той? Не е провеждал руската политика в региона, защото е била в противоречие с българските интереси. Какво следва на това? Русия къса дипломатическите отношения с България. Добре е да си припомним как завърши живота му.
  Мога да спомена още едно име – Трайчо Костов, осмелил се да одстоява националния интерес и в ресултат на това осден и от народа на многохилядни митинги по това време със скандирания „Смърт за Трайчо Костов”.
  Какво следва от изложеното до тук? Колкото и честен и способен да е един политик, той предварително е обречен на неуспех. Пред него има две възможности или предварително да приеме да реализира руските интереси срещу определени ползи за него, макър да не са изгодни за България или да бъде оплют и свален от народния гняв.
  Не казвам, че политиците ни са идеални. Те също са хора и правят грешки. Още повече, че ние нямаме потомствени политици, готвили се с години за да заемат някой пост и впреки това и те правят грешки. Грешките са най-голямия учител. Лозунгът „Всички са маскари” е в услуга само на деструктивните сили, а в България има много мощни такива сили. Сега след като си свършиха работата – свалиха правителството, което не ги слуша, задачата е да отклонят протестите от правилният и опасе за тях път. От петя на борба срещу енергийната мафия към промени на системата и ред други неща. Тъка се губи много енергия и се размива важната цел.
  Не искам да говоря за разрушителната роля на медиите. За пари те са готови на всичко и не съзнават ролята която трябва да играят. Не трябва да се учудваме. Те не са обществени, те са чстни.
  Накрая ще завърша с едно обобщение, което смятам, че е важно
  ДОКАТО НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ РАЗБЕРЕМ ИСТИНСКИТЕ ПРИЧИНИТЕ ДОВЕЛИ ДО ПАДАНЕТО НА ВИДЕНОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО С ВСИЧКИ ПОСЛЕДИЦИ ЗА ДЪРЖАВАТА И НЕ СИ НАПРАВИМЕ СЪОТВЕТНИТЕ ИЗВОДИ, НЯМА ДА ИМАМЕ СТАБИЛНА ДЪРЖАВА. ТАМ СА ОТГОВОРИТЕ НА ВСИЧКИ ВЪПРОСИ КОИТО НИ ИСКАРАХА НА УЛИЦАТА!!!

 7. 6.

  Гн. Иванов всичко това е логично и най-вероятно вярно, само, че при всичките случаи когато българския народ е протестирал и ставал причина за свалянето на едно или друго правителство то е било само поради една причина - ниски доходи и бедност. Нали се сещате, че ако българина живееше с всяка изминала година поне малко по-добре от предходната то щеше да е много трудно някой да го изкара така масово на улицата да протестира срещу каквото и да е. Бедния и гладния е най-опасен защото няма какво да губи, трябва само да му кажеш : "X е виновен да си толкова зле, той те краде" и Х с голяма вероятност няма да осъмне.
  В тоя ред на мисли нито Костов, нито Виденов, нито Борисов щеше да ги застигне народния гняв ако бяха малко помислили за благосъстоянието на хората. Ако хората живееха добре едни завишени сметки за ток щяха да предизвикат само някакъв шепот на недоволство за ден, два, нали? От целокупния народ не може да се очаква да "СИ НАПРАВИ СЪОТВЕТНИТЕ ИЗВОДИ" и да "РАЗБЕРЕ ИСТИНСКИТЕ ПРИЧИНИ ДОВЕЛИ ДО..." каквото и да е. Народа иска хляб и малко развлечения и който и да ни управлява ако не си направи "СЪОТВЕТНИТЕ ИЗВОДИ" и не му даде тия две неща ще последва Виденов и Царя и Борисов и всичките други.

Подобни статии