PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

Спрете да си поставяте ограничения, за да имате щастлив и пълноценен живот

Случва ли ви се често сами да си поставяте ограничения?

Вероятно отговора е да. Всички правим това понякога. Това обаче е вредно поведение, което трябва да бъде колкото е възможно по-ограничено.
Какво имаме в предвид със самостоятелното поставяне на ограничения? Става въпрос за непрестанните оправдания, заради които не можем да постигнем това, което искаме в живота.

Например:
„Щях да бъда много по-позитивен човек, ако нямах толкова ужасно детство.“
„Можех да имам работата на мечтите си, ако семейството ме подкрепяше повече.“
„Щях да съм в много по-добра физическа форма, ако не беше това медицинско състояние.“

Поставянето на тези въпроси ви вкарва в капана на самоограниченията, които оказват силно негативно влияние. Постоянното обсъждане и подсещане за тези ограничения само ще ви задълбае в живота, който не искате да водите.

Четейки тези редове, някои хора биха си помислили - „Хората, чийто живот е щастлив и подреден са имали добро начало още от детството си. Те не разбират трудностите и страданията, през които съм минал аз и ефектите, които оказват върху живота ми.“

Съжаляваме приятели, но това просто не е така. Хората не се раждат оптимисти и уверени в собствените си сили. Това се постига бавно с много труд и усилия. Трябва да смените манталитета си, за да можете да се наслаждавате истински на живота.

Как е възможна промяната?

Трябва да осъзнаете факта, че мислите създават реалността, в която живеем. Променете начина си на мислене и ще забележите как нещата ще започнат да се променят. Вместо да обвинявате обстоятелствата и ограниченията, започнете да поемате отговорност за собствения ви живот. Това ще ви помогне да се придвижите от мястото, на което се намирате до мястото, на което искате да бъдете.

Спрете да си повтаряте неща от сорта на: „Няма как да се отърва от моите пристрастявания.“, „Имам много тежък живот“ или „Не мога да бъда позитивен, защото винаги трябва да имам опасения“. Спрете с всичко това. Променете начина си на мислене и направете съзнателен избор да се освободите от всички тези мисли и становища, които ви дърпат назад.

Сменете ограничаващите аргументи с аргументи на възможностите. Започнете да си казвате: „Способен съм на всичко“, „Живота ми се развива в положителна насока“ или „Ако другите могат да го направят, значи и аз мога да го направя.“

Малко по малко болката и страданието ще започнат да изчезват от живота ви. Вместо тях ще имате преживявания свързани със свобода, творчество, просперитет и забавления. Промяната в начина на живот не се случва случайно или заради някакво съвпадение. Тя става благодарение на вас. Защото вие сте престанали да поставяте ограничения и да намирате оправдания. Промяната в начина на мислене води и до качествената промяна в начина на живот.

Освободете се от ограниченията си

Ако живота не се развива според очакванията ви не губете кураж. Щастието може да ви дебне зад ъгъла, просто трябва да направите малко усилия, за да стигнете до него. Всеки може да разгърне пълния си потенциал, просто трябва да престанете да си създавате сами ограничения и да вярвате, че нещата, които желаете могат да се превърнат в реалност.

Докато продължаваме да стоим в самозаблуждение, че съдбата ни е предопределена и е свързана с някакво нещастие, няма как да бъдем истински щастливи. Направете съзнателен избор днес да разкарате ограниченията и съмненията от живота си и ще видите как бързо ще се случат драматични и позитивни промени в живота ви.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...