Назад до Самоконтрол и мотивация

Притча за вярата в Бог и дъжда, за който не сме готови

Често си говорим за вярата, за нуждата от нея, за честите молби, които отправяме към силите, които стоят над нас. Но у много от нас вярата е само навик на ума. Днес сме решили да ви представим една притча, за един равин и за вярата в Бог на жителите на селото му.

Било страшна суша. Жителите на едно селце се обърнали към местния равин, за да може той да помоли Бог за дъжд. Той бил така нужен за цялото село, защото кладенците пресъхнали, растенията умирали от жажда, а жегата била жестока.
- Няма да стане, господ няма да ви прати дъжд, защото не вярвате достатъчно, малка е вярата ви - равинът им обяснил.
- Но как така, колко хора сме се събрали, нима вярата ни не е достатъчно силна? - запитала тълпата
- Ако вярвахте достатъчно, то щяхте да дойдете с чадъри...

Наистина, колко е вярата ни? Очакваме чудеса, а те не стават. Искаме да направим нещо, а не вярваме в самите себе си и в способностите си. Дори и чадърите си не носим, а очакваме дъжд...

Рейтинг:
3.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Ivanka Dimitrova
Всички сме чували да казват, че хората ползват само десет процента от мозъка си.Според мен най-големият ресурс,който си стои непокътнат и само чака да бъде отприщен и приложен на практика,е ,,съзнателната насочена мисъл ''. И за да се разпали искрата,е достатъчно само всички да осъзнаят,че с помощта на собствената си воля сте способни рязко да увеличите капацитета на мозъка си.Всяка силна мисъл излъчва своя собствена вълна.После тази вълна се превръща в телепатична връзка между вас и останалия свят и предава сигнали извън човешкото тяло.При насочена мисъл ( и под ,, насочена '' имам предвид,че мисълта не е случайна , има значение или смисъл за личността,вълната всъщност придобива своя форма и цвят.Те могат да бъдат доловени и се отразяват от аурата-енергийното поле около главата ви.Ако мисълта е гневна ,в породената от нея вълна има червени нишки, които могат да бъдат почувствани или поне доловени от събеседника .Другите отрицателни мисли имат тъмносиви или кафяви оттенъци. Когато се съсредоточим върху дадена мисъл и и придадем форма,цвят и динамика,тя задържа тези измерения и буквално оживява.Тези свойства я правят истински силна,могъща и задълбочена.Следващата стъпка е да се изпълним с достатъчно положителна енергия,за да осъществим тази мисъл.Защото мисълта се нуждае от енергия,за да се материализира.Мисълта и невероятната мощ,която тя поражда и съдържа,далеч надхвърлят границите на съзнанието и материята-те излизат извън времето и пространството.ВЯРВАЙТЕ в себе си и способностите си!Всички сте уникални !Всеки е в състояние да постигне всичко което желае с ,ясна мисъл ,положителна енергия и вяра в това което желаете в настоящия момент!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...