PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

Притча за армията и генералите - необходимостта от водачи е решаваща за изхода от битката

Някога, в древен Китай, една страна била нападната от враговете и. Те обсадили столицата и дошло време за наистина жестока  битка. В нощта преди битката, враговете вероломно подмамили пазачите на лагера и успели да сложат отрова във водата, която пиела  армията на обсадения град. И сутринта, по-голямата част от войниците вече агонизирали от отровната вода. Събрали се генералите,  мобилизирали силите на всички останали, за кратко време въоръжили и жените и старците и станало чудо, успели не само да  отблъснат атаката, но и да прогонят далеч своите врагове. Всички били учудени от случилото се.
Година след това, враговете нападнали отново. Но този път те знаели какво да направят - подмамили половината от генералите и ги  убили, за другата половина разпространили слуха, че са се продали за постове и пари. И за по-малко от седмица, те успели да  завладеят страната. Войската не знаела какво да направи, царял хаос, а много често обърканите войници се предавали сами.

Същността на тази история трябва да ви подсети за това, че лидерите са много важни. Всяка война, всяка компания, всяка идея има  нужда от своите лидери, които да организират своята армия и да вървят напред. Те могат да реагират в трудни ситуации и да извършат  чудеса, в името на своите привърженици и на общата им идея. Но не забравяйте, няма и лидери без последователи, това са фалшиви герои, които само  гледат да ви излъжат. Няма и последователи без лидер, те са просто групи от разбита армия, които се лутат объркано наоколо.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...