🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Необяснимо и загадъчно

Безопасно ли е пръскането с инсектициди в салона с пътници при самолетни полети?

Ако след полет сте се чувствали странно, били сте замаяни или сте имали главоболие, то това веротно не се дължи само на часовата разлика или на височината. Възможно е самолета, с който сте пътували да е бил напръскан с препарат. В някои компании, това действие се извършва директно пред пътниците, но в други обработката става в момента преди качването на борда на пътниците. Макар и да се смятат за нещо полезно и превантивно, тези препарати атакуват сетивата ни и пряко засягат нервната и имунната система на човек.

Едни от най-често наблюдаваните симптоми са проблеми със синусите, остри респираторни проблеми и анафилкатичен шок.
Световната здравна организация казва, че няма причина за безпокойство от страна на пътниците и екипажа. 

Активната съставка е Перметрин. Световната здравна организация (СЗО) е обявила спрея безопасен при  на борда на самолета. Обширно изследване е проведено на наколко пъти по отношение на безопасната употреба на перметрин за дезинфекция самолети.

Въпреки това е добре да се потърси по-добра алтернатива и да се положат повече усилия за изследвания на спрейовете за справяне с вредителите. Най-често пръскане се прави при полети в страните със заразни за човека болести, пренасяни от насекоми и други вредители.

Винаги можете да позвъните на избраната от вас авиокомпания и да попитате дали за конкретен полет се пръска с инсектициди.  Можете да сложите и медицинска маска, ако все пак сте на мнение, че е добре да се пръска.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...