PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Природа и здраве

6 ползи за здравето от ябълковия оцет

Ябълковият оцет е популярен предимно като ефикасно средство за употреба при различни диетични режими. Този натурален оцет е чудесно козметично и подкрепящо доброто здраве средство.

 

 

Контрол над кръвната захар

Диабетът е много често срещано заболяване, не напразно здравните специалисти го наричат „епидемия“. В направено проучване диабетици, които консумират ябълков, а не друг вид оцет отчитат значително овладяване на нивата на кръвната захар. Резултатите са отчетени вечер преди лягане и сутрин.

Загуба на тегло

Приблизително двама от всеки четирима европейци страдат от наднормено тегло или затлъстяване. Статистиката показва, че хората искащи да отслабнат предпочитат да използват природни и безвредни за здравето продукти като ябълковият оцет. Въпреки, че са необходими и още изследвания, едно от последните проучвания направено в Япония показва, че от включените в програмата участници, които са консумирали 30 мл. ябълков оцет (2 супени лъжици) преди хранене веднъж на ден са отчели спад в телесното тегло и по-малка обиколка на талията.

Полза за храносмилането

Ако консумираният оцет е не филтриран, вероятно ще забележите, че по дъното му има утайка. Дори и да изглежда отблъскваща, това е едно от нещата правещи ябълковият оцет толкова полезен. Този седимент е колекция от ензими и пробиотични бактерии, които подпомагат и регулират храносмилането и предотвратяват хроничния запек.

По-силен имунитет

Пробиотичните бактерии, които съдържа оцета осигуряват необходимия комфорт на чревната флора, балансират нежеланите вредни бактерии и подсилват организма в борбата с нахлуващите гъбички, вредни бактерии и вируси. Често по- време на антибиотично лечение здравните специалисти изписват и пробиотици – с цел възстановяване и подсилване на чревното здраве.

По-ниски нива на холестерола 

Оцетната киселина в оцета от ябълки изчиства натрупаната плака в артериите. Проучване на здравни специалисти в Япония показва, че участници консумирали ½ унция ACV в продължение на 12 седмици са постигнали значителен спад в нивата на холестерола. 

Акне

Проклятието за много възрастни и тинейджъри наречено акне, може да бъде преборено лесно с употребата на ябълков оцет. Прилага се локално като тоник за лице. Смесва се 1 супена лъжица с 50 мл. вода, с памучен тампон се почиства лицето, като се набляга на засегнатите зони. Антимикробните свойства на оцета спомагат за премахването на бектериите, които са причинители на акнето. Ябълковата киселина спомага и за намаляване на различни зачервявания, възпаления и раздразнения по кожата.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...