Назад  |   Начало  »  Медия  »  Новини  »  Новини от света  »  Полет на дрон над затворен съветски град разкрива съоръжение по модел на Никола Тесла

Полет на дрон над затворен съветски град разкрива съоръжение по модел на Никола Тесла

Полет на дрон над затворен съветски град разкрива съоръжение по модел на Никола Тесла

В интернет се появиха снимки, направени от летящ апарат тип "дрон", който е преминал над територия близо до Москва, която още от съветски времена е затворен комплекс с  ограничен достъп.  На изображенията може да се види /явно работещ и в добро състояние/ апарат на Никола Тесла, наречен още "електрически резонантен трансформатор".
Идеята за това изобретение датира от 1891 година, а гениалният учен е вярвал, че през своите намотки ще успее да произведе електричество от енергията на въздуха.
Няма запазени официални данни за резултатите, които той е постигнал приживе, но е явно, че в Русия някой работи по развитие на технологиите, които Тесла ни е оставил.
Съдейки по размера на съоръжението, то би могло да бъде сериозен източник на енергия, вероятно достатъчен за цял град от размера на Москва.
Няма коментар /все още/ от страна на руските власти за снимките, които не са нито потвърдени, нито отречени. По доброто състояние на системата обаче се предполага, че тя  работи /или до скоро е работила/.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 9083

Препоръчани продукти

Коментари за Полет на дрон над затворен съветски град разкрива съоръжение по модел на Никола Тесла

    Подобни статии