PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

Позитивен или негативен човек сте? Направете тестовете и разберете истината

Положително или отрицателно е отношението ви към целите и мечтите, които преследвате?

Ако се интересувате от Закона за привличането, вероятно сте наясно с факта, че негативните настроения пречат да постигнем целите си. И обратно позитивизма помага да се фокусираме и много по-лесно да постигаме нещата, които искаме. Може би сте забелязали, че понякога е много лесно да определите кога сме позитивни и кога негативно настроени. В други ситуации обаче това е много по-трудна задача.

За да определите дали сте позитивно или негативно настроени в определена ситуация, може да приложите 2 бързи и лесни теста, които да използвате, винаги когато се чувствате несигурни. Направете тези тестове, за да разберете дали сте положително или отрицателно настроени по отношение на интимния партньор, работата, приятелите, здравето, парите, които изкарвате или всяка друга област от живота, която е важна за вас.

Тест 1: Направете си списък „За“ и „Против“

Първият тест изглежда много лесен. Просто направете списък с плюсове и минуси. Вземете лист хартия и начертайте линия по средата на листа. Отляво запишете всички положителни неща с които асоциирате конкретната ситуация. Отдясно избройте всички отрицателни неща, които ви идват на ум.

Например, ако става въпрос за екскурзия до Египет, предполагаемите плюсове ще са „ще видя пирамидите“, „ще яздя камила“ и т.н. От друга стана минусите може да са „нестабилната политическа обстановка в страната“, „терористичния атентат срещу руския самолет“ и т.н.

Продължавайте да пишете нови и нови неща в двете колони, докато не започнете да мислите прекалено дълго. Когато трябва да мислите продължително време, за да поставите следващия „Плюс“ или „Минус“, значи вече списъка ви е завършен. Сравнете лявата и дясната страна на листа и вижте кое преобладава, положителните или отрицателните страни.

Ако списъка с отрицателни страни е по-дълъг, значи вие сте негативно настроени, спрямо темата за която правите този тест. Обратно, ако списъка с положителни страни е по-дълъг, значи сте настроени положително. Ако двете колони са сравнително равни, настроенията ви са сравнително неутрални.

Тест 2: Почувствайте енергията на тялото

Този тест е много добър за хората, които са много чувствителни и интуитивни, спрямо енергията. За да направите този тест просто трябва да си зададете няколко въпроса:

"Какво изпитвам към____________(интимната връзка, работата, получаваната заплата и т.н.)?" След това почувствайте енергията на тялото си и определете как се чувствате.

Ако почувствате, че сърцето ви сякаш „пее“ или усетите прилив на положителна енергия, значи и нагласата ви към конкретната тема е положителна. Когато сме позитивно настроени към нещо, само мисълта за него ще ни накара моментално да се чувстваме по-щастливи. Може да се почувствате и физически много по-свежи от обикновено.

Ако вместо това се почувствате унили и не усещате ритъма на сърцето си, значи сте отрицателно настроени към дадената тема. Чувствата на безпокойство и гняв също са ясни индикатори за отрицателна нагласа. Може да усетите и сънливост или болки в някои части на тялото.

Ако енергията на тялото ви не показва някакви ярки признаци за положителна или отрицателна нагласа, значи по тази тема се чувствате неутрален.

Следващия път, когато се чудите дали сте положително или отрицателно настроени по дадена тема, направете теста, за да разберете истината. Това ще ви помогне да разберете, дали се движите в посока към постигане на целите или се отдалечавате от тях.

И накрая, но не на последно място, ако установите, че сте негативно настроени по отношение на определена цел, не се притеснявайте. Има много други неща върху които можете да насочите вниманието си. Такива към които сте положително настроени и ще ви помогнат да привлечете желаните неща в живота.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...