PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

7 начина на поведение, които отблъскват околните

Макар и да са отминали хиляди векове, хората все още не са намерили универсален начин за общуване помежду си. Въпреки всеобщо приетите поведенчески правила, винаги има нещо объркващо, което може да доведе до отдалечаване на приятелите и близките от нас. Понякога ние хората действаме съвсем първосигнално, без дори да се замислим, за това което причиняваме на самите нас и на околните.

Не се опитвайте да доминирате

Хубаво е да бъдете лидер. Способността да се държат нещата под контрол не се притежава от много хора, но всяко нещо има допустими граници. Всяко прекаляване би могло да отдалечи хората от вас. Не налагайте собствените си мнения и виждания, не се опитвайте да променяте хората, чрез опит за доминаране и контрол на всяка цена. Онова, което е правилно за вас, може да бъде погрешно за другите.

Не съдете

Ако това да съдите хората за техните действия и постъпки се е превърнало във ваш навик, то не се изненадвайте, ако останете сами и отчуждени. Изказвайте собственото си мнение деликатно, така че да не бъдете осъдителни към другите. Поставете се на мястото на човека до вас. Хората обикновено разкриват само това за себе си, което искат да знаете. Бъдете тактични, не съдете и не упреквайте.

Не бъдете негативни

Имайте позитивно мислене и нагласа към живота. Знайте, че вашето държание с околните рефлексира върху вас като бумеранг. Никой не харесва намръщените и сърдити хора, които ангажират вниманието на другите с постоянно мрънкане и недоволство. Представете си как би минал вашият ден, ако редовно трябва да се съобразявате с мрънкането, недоволството и упреците човек, търсещ аудитория за отрицателните си виждания. Усмихвайте се на малките неща в живота, бъдете позитивни и гледайте на живота от светлата му страна.

Не бъдете егоисти

Добре е да поставяте себе си на първо място, но не и на всяка цена и във всяка ситуация. Знайте, че приятелството не е еднопосочна улица и скоро бихте могли да останете сами. Вслушвайте в проблемите и радостите на околните. Позволете да усетят вашето приятелско рамо и съпричастност към хубавите и лошите неща, за които споделят.

Не приемайте всичко на сериозно

Колко пъти сте стояли настрани от някой, само защото в думите му откривате нещо неприятно или смятате, че сте "удерени" по вашето слабо място? Не мислите, че околните на всяка цена искат да наранят вашите чувства или да ви обидят. Приемайте шегата като шега, не търсете скрит замисъл в думите на приятелите си. Не се разстройвайте за незначителни неща.

Не бъдете работохолици

Прекрасно е да обичаш работата си и да бъдеш удовлетворен от това, което правиш. Но положителните аспекти, могат много лесно да се превърнат в отрицателни. Прекаленото отдаване на работата, може да отдалечи близките и приятелите ви. Поставете работата и личните взаимоотношения в хармония. Бъдете внимателни при избора на приоритети, защото парите не могат да ви донесат здраве, щастливо семейство и истински приятели.

Никой не може да бъде перфектен във всичко. Следвайте поне някои от изброените съвети и макар за миг се замислете върху тях.
Ако искате да не бъдете лишавани от вниманието и обичта на хората, дръжте се с тях така, както бихте искали те да се държат с вас.

Рейтинг:
3.7/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...