PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Природа и здраве

Опитайте новите гурме вкусове

Затруднените пътувания тази година разтревожиха и любителите на интернационалната гурме кухня.
Истинските гастрономи знаят, че опитването на нови храни за тях е толкова важно, колкото и опознаването на нови територии за откривателите, колкото жаждата за силни усещания на практикуващите екстремни спортове.
Епидемиологичната обстановка в редица точки по света затвори границите на много държави и сега търсенето на нови кулинарни хоризонти също се наложи да бъде ограничено. Добрата новина е, че не е нужно да се лишавате от гурме дори сега!
Експериментирайте с нови вкусове и изтънчени продукти, търсейки най-горещите комбинации. И у нас има ресторанти, където може да се опитат класически и фюжън рецепти от най-висок ранг.

Най-новите гурме изкушения ни очакват в полите на Пирин планина – гурме ресторантите ЛЕОНАРДО и ФОНДЮ, които са част от 5-звездния комплекс „Лъки Банско Спа & релакс“.


Горещият сезон е изключително подходящ за всякакви рибни ястия. Защо не опитате нещо нетрадиционно? Фондю с риба или морски дарове е най-свежият избор за това лято. Кралските скариди, поднесени с ябълков сос, също са чудесна идея. Рибните ястия ще си отиват перфектно с чаша ледено студено бяло вино. Скаридите, мидите, рапаните и други морски дарове си отиват с някои видове шампанско.
Месоядните любители на кулинарията могат да похапнат, например, телешко месо, приготвено по утвърдена технология. Изберете между рибай рол стек, поднесен върху слама от целина или тиквичка, или телешко с марсала, сервирано със зеленчуци на грил.
А защо не телешки наденички от първокласно блек ангъс месо, разбира се, приготвени домашно? Специалистите и в кухнята, и по здравни науки вече съветват почитателите на пилешкото да търсят само био месо. Агнешките котлети можем да съчетаем с гарнитура от печени сладки картофи и пюре от грах за разкош и малко зелена свежест.
Още хитови гарнитури включват спанак – но не суров, а задушен, печени картофи с ароматен розмарин. Завинаги на върха остават и вечните пържени картофки, но, разбира се, за да бъдат гурме, те трябва да са задължително домашно приготвени!
Шеф готвачът знае точно с какъв сос да ги предложи, за да бъде техният вкус наистина неповторим. Вкъщи може да опитате комбинация от розмарин, риган и зехтин с малко черен пипер и балсамико.


Вегетарианците могат да опитат фондю с различни видове швейцарски сирена, разтопени в първокласно вино пред очите ви. Още един превъзходен избор от алпийската кухня, това е раклет – ястие от сирене, което се приготвя по специален начин на грил. Названието му идва от френското “raclette”, което означава “изстъргвам”.
Салатите винаги са на мода, но през лятото просто чупят всички класации. Отдайте се на зелени вкусотии като айсберг, краставици, магданоз, лоло росо, рукола! За разкош можете да добавите киноа – бяла или черна, микс от семена, кедрови ядки и други. Разнообразете вкуса си с печено цвекло, алабаш, а защо не малко бекон, кленов сироп и земна ябълка?
Когато става дума за десерт през сезона на банските костюми, това неизменно провокира у нас асоциацията с “калории” и тревога за изяществото на фигурата. Но и лятото няма да бъде същото без поне малко карамел и шоколад!
Ето защо е важно да бъдем сигурни, че всяка калория, която поглъщаме, си струва. Наградете се с домашно приготвено сорбе или сладолед със сос от плодове. Ако сте в настроение за приключения, може да пробвате фондю с шоколад, в което на воля да топите бисквитки, парченца плодове, кекс и палачинки.
Също от алпийската кухня идва и рецептата за сладкиш крокан, а ябълковият тарт Татен, кръстен на едноименния хотел в долината на Лоара, идва от Франция.


След десерта може да се пийне дижестив. По традиция това са горчиви напитки с по-високо алкохолно съдържание.
Оазис на гурме изкушенията ви очакват в комплекса “Лъки СПА & Релакс” в Банско. Тук можете да опитате превъзходни деликатеси в автентичния италиански ресторант “Леонардо”.
Ако пък сте в настроение за френски, швейцарски и като цяло алпийски ястия, посетете ресторанта “Фондю”.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...