PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до История, митове и легенди

Няколко предположения за окултното минало на Йосиф Сталин

Окултният фон  на съветската власт е обсъждан не по-малко от легендите за окултното влияние върху лидера на Третия райх – Адолф Хитлер. Каква е ролята на  Йосиф Сталин, който управлява еднолично и авторитарно страната на "победилия социализъм" за почти 30 години? Бил ли е обикновен тиранин или е имал неизвестни сили и тайни познаия, които стоят зад него? За съжаление, ние разполагаме  само с някои случайни факти, които ни позволяват да гадаем...

Известно е , че Сталин е посещавал семинария в Тифлис, заедно с бъдещия известния магьосник, философ и окултист Георги Гурджиев и е бил близък приятел с него.

 Има и теория, че Йосиф Джугашвили е бил част от най-близките му последователи. Гурджиев често споменава за мистериозна фигура, наричана от него „принц Нижарадзе". Това е псевдоним на човека, чиято същност е била променена на енергийно ниво, което го превръща в зомби, което му е подвластно за абсолютно всичко. Гурджиев описва експедицията си  до Персийския залив , която включва и въпросният  „принц Нижарадзе”.  Той споменава, че " принцът " тогава изкарва тежка треска, която принуждава целият екип да остане за месец в Персия. Интересна връзка с тази история са белезите по лицето на Сталин, които биха могли вероятно да бъдат и  последствия от треската.

Псевдонимът„Коба” също повдига някои въпроси. Преведено от старославянски, това означава " магьосник " или "пророк”.  Това е името на персийския цар Кобадеша, които в края на 5-ти век завладява Източна Грузия. Византийския историк Теофан казва, че Кобадеша бил велик магьосник и глава на секта с идеи, близки до тези на комунизма  - разделяне на собствеността на две равни части, за да се елиминират богати и бедни.

Във времето на Сталин за първи път в държавните служби се появил цял отдел, посветен на търсенето на извънземни цивилизации и древни познания и култури. Били отделяни огромни средства за проекти, много от които никога не виждат белия свят и са все още строго пазена тайна. Част от работата им била да търсят и да намират хора с паранормални възможности, към които Сталин проявявал огромен интерес.

Много градски легенди съществуват и за познанството и контакта му с две противоречиви, но и много загадъчни фигури от това време – преподобната Матрьона и Волф Месинг. Матрьона /Матрьона Димитриева Никонова/  го съветвала за хода на войната и му предсказвала ходовете на немската армия. Ясновидецът от еврейски произход Волф Месинг успял да предскаже дори и смъртта на сина на Сталин. Те са били само част от обкръжението от хора със специални познания и умения, които той специално подбирал.  Твърди се, че дори самият Сталин притежавал известни умения на хипнотизатор, които умело използвал, за да вмени абсолютен страх и сляпо подчинение.

 
В „Розата на света” от Даниел Андреев се дава любопитна трактовка и на прословутия му режим на нощна работа, при който си лягал точно преди зазоряване. Твърди се, че по това време той изпълнявал специален ритуал – хохха, който му позволявал да получи енергия и да види фрагменти от  предстоящето.

Много е трудно да бъдат обяснени или да се намерят доказателства за много от предположенията или градските легенди за Йосиф Сталин, които от години се появяват най-изненадващо. Със сигурност, предстоят да бъдат открити много и неочаквани факти за изпълнената с тайни и мистика история на неговото тридесет годишно управление.



Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...