PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Новини от света

Терористичните атентати в Париж - неща, които будят съмнение в официалната версия на власти и медии

Петък 13-си се оказа фатален за Франция, която стана обект на кървави терористични атаки. Координирани атаки на различни места из Париж причиниха смъртта на повече от 130 човека, а над 200 са ранени. Всички тези събития принудиха президента Франсоа Оланд да въведе военно положение в страната. Нещо, което се случва за първи път след Втората световна война. Съществуват обаче много неясноти и съмнителни подробности около петъчните терористични атаки.

Само часове след края на престрелките и взривовете, историите и докладите започнаха да се променят и да си противоречат. По-долу има списък с важни въпроси, които поставят под въпрос официалната версия за терористичните атаки в Париж.

Колко точно са били въоръжените мъже?

Броят на терористите, участвали в атаките в Париж е дискусионен. Според някои показания четирима въоръжени мъже са участвали в атаките, други източници твърдят, че стрелците са били трима. По-голямата част от основните медии обаче съобщават за двама стрелци. Колко в действителност са били стрелците? Двама, трима или четирима? Един от свидетелите на стрелбата в зала Батаклан, 36-годишния Пиер Мари Бертен, съобщава, че е имало най-малко 4-ма стрелци. Бертен заявява, че някои от мъжете заложници преговаряли с единия от терористите, умолявайки го да освободи жените им. Бертен дава много детайлно описание на събитията, много по-подробно, отколкото останалите оцелели свидетели и твърдо подчертава, че терористите са били четирима.

Това може да изглежда маловажно, но е добре известен факт, че информацията, която излиза най-скоро след събитията, обикновено е най-надеждна. Все пак трябва да се вземе под внимание и объркването на очевидците, причинено от паниката. Възможно е те да дават различни описания на събитията. Все пак първоначалната информация при такива събития все още не е филтрирана. Скоро след това обаче хора, които могат да контролират начина, по който различните медии съобщават за събитието, започват да се дават указания на големите телевизии как точно да се отразява даденото трагично събитие и на какво да се наблегне. Това е характерна стратегия, използвана при т.н. операции под фалшив флаг.

Използваното оръжие при атаките

Някои източници твърдят, че терористите са използвали автомати Калашников, други говорят за други видове огнестрелни оръжия. Нормално е в цялата паника свидетелите да не обърнат внимание на оръжието на терористите и да дават противоречива информация. Все пак от атентата вече изминаха няколко дни, а полицията заявява, че е ликвидирала терористите в концертната зала, нормално е да знаят какви оръжия са използвали. Въпреки това все още няма официално изявление от страна на властите с какво са били въоръжени терористите.

Какво точно се случи с нападателите? Бяха ли те убити или арестувани?

Докато все още броят на нападателите беше неизвестен, някои от най-популярните телевизии като Fox и Sky предполагаха, че един от нападателите е бил арестуван. Те дори твърдяха, че арестувания терорист е заявил на полицията: „Аз съм от ислямска държава“. По този начин телевизиите веднага насочиха общественото мнение за това кой е отговорен за атаките.

Момента на събитието

Освен очевидната асоциация с фаталния петък 13-ти, нападението в Париж бе извършено и малко преди важната среща на върха за климатичните промени, която бе предвидена да се проведе във френската столица. Според френското правителство по време на тази среща се очаквали масови протести на антиглобалисти, които можело да доведат до насилие. Франция вече обяви, че ще наложи строг граничен контрол преди започващата на 30 Ноември в Париж Конференция на ООН за промените в климата. Властите едва ли ще позволят струпването на много хора на протест, тъй като предтекст ще използват риска от терористична заплаха или нарушаване на обществения ред. В момента ситуацията във Франция е като през 1943г.

Сигурността

Мерките за сигурност във Франция и по специално в Париж са много високи, особено след атаките срещи редакцията на сатиричния вестник „Шарли Ебдо“ по-рано през годината. Как тогава такава грандиозна терористична атака мине незабелязано за френските служби за вътрешна сигурност? Без съмнение медиите отново ще ни подхвърлят стария кокал, че „нецивилизованите диваци“ са надхитрили голяма и силна разузнавателна служба като френската.

Планираните учения

Един от отличителните белези на операциите под фалшив флаг са планираните учения на службите за сигурност, непосредствено преди или по време на самото нападение. Много пъти тези тренировки включват последователност от събития, които се провеждат по време на самата операция под фалшив флаг. Така например, в месеците преди 11 септември и сутринта, когато бяха извършени атаките в Ню Йорк, са проведени 46 планирани учения, свързани по един или друг начин с трагичните събития. По време на бомбените атентати в лондонското метро се провеждат тренировки на службите, описващи точно същия сценарий, по същото време и на същите места.

Планираните учения по време на операции под чужд флаг се осъществяват най-малко по две причини. Едната е създаване на умишлено объркване, ако тренировката се провежда по време на самото нападение. Другата по-важна причина е, че провеждането на планирани учения е начин да се планира самата операция. Освен това провеждането на тези учения осигурява прикритие на лицата, които са участвали в планирането на събитието. Ако някой лоялен военен или разузнавач се натъкне на информация за планирано нападение или операция под чужд флаг, винаги може да му се каже, че просто е свидетел на планирано учение. Това опровержение продължава до самия момент на извършване на тренираната операция. След като операцията под фалшив флаг приключи, трагичните резултати се оправдават с това, че просто е станало съвпадение.

Атентата срещу Шарли Ебдо

Всички помним какво се случи в Париж в началото на годината, когато бе атакувана редакцията на френския сатиричен вестник Шарли Ебдо. Много от детайлите около това нападение обаче показват, че най-вероятно става въпрос за операция под фалшив флаг. Същото може би се случи и на този петък 13-ти, в много по-големи размери.

Кой контролира Ислямска държава?

За повечето хора изявленията в медиите само няколко часа след нападенията, че терористите са от ислямска държава, са достатъчно достоверни. За много хора ислямска държава е сенчеста терористична организация, която е създала и поддържа халифат в източната част на Сирия и западен Ирак и тази държава не може да бъде победена, въпреки факта, че е бомбандирана от почти всички световни сили. Фактите показват ясно, че това е много елементарно разбиране за същността на ислямска държава. Ислямска държава е изцяло създадена, финансирана и ръководена от САЩ, Великобритания, Франция и други страни от НАТО. Нейните действия се координират от англо-американските разузнавателни служби за геополитически цели. Поради тази причина декларациите, че ислямска държава е извършила терористичните удари в Париж са много удобни за измиване на ръцете на тези служби. Ако погледнем конспиративно на нещата обаче, събитията от петък носят почерка именно на тези служби.

Разбира се информацията, изложена по-горе не е неопровержимо доказателство, че атаките в Париж са операция под фалшив флаг, но е достатъчна причина да се съмняваме в официалната версия, която се лансира до този момент. Ако се окаже, че атаките наистина са дело на ислямска държава, това означава, че реалните виновници са разузнавателните служби на САЩ, Великобритания, Франция и НАТО. Именно те контролират ислямската държава и трябва да носят отговорност за своите действия.

Рейтинг:
3.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Свършиха ли се вече грамотните писачи на статии?!?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...