PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Новини от света

В Бразилия се появи племе, което до момента не бе осъществявало контакт с цивилизования свят

Едно събитие успя да ни  изненада  - в бразилските дъждовни гори се появиха хора от племе, което до момента не бе  влизало в контакт с останалата част от цивилизацията. Смята се, че те са пресекли нелегално границата с Перу, където са били  обитавали до този момент. Вероятна причина за миграцията са били незаконната сеч и наркотрафика, които са ги принудили да  избягат от родните им места.
Първият им контакт със света отвън била срещата им с племето Ашанинка, което живее в северна Бразилия. Там са били заснети и  моментите, в които те за първи път виждат външни хора.
Жаминава Хоре Корейра, представител на Ашашинка разказва, че те дошли при тях в търсене на оръжия и съюзници. Те му обяснили,  че били нападнати от непознати, по пътя на бягството им, много от тях загинали от грип и дифтерит.


Бразилското правителство пратило медицински екипи, за да им помогне. Грипът една от най-сериозните причини за изтреблението на  цели племена в не така далечното минало, напомнят историци и лекари. Няма никаква друга информация за племето, освен, че са част от лингвистичната група Пано. Тепърва след медицинските екипи ще бъдат изпратени етнолози, историци и лингвисти, които да се опитат да съберат информация за тях и начина им на живот.
Смята се, че в бразилските дъждовни гори се крият още много племена, които до момента не са направили контакт с външната им  среда и с цивилизацията, като живеят така, както са живели хиляди години наред.

Рейтинг:
2.3/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...