PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Космос и непознати територии

НАСА потвърди, че съществува извънземен живот на други планети

Официалните научни среди най-накрая потвърдиха съществуването на извънземни!
Тази невероятна новина бе съобщена тази седмица, не от кой да е, а от научно-изследователския център на НАСА. От Американската космическа агенция говорят за пръв път за живота на други планети и изказват твърда позиция, че той наистина съществува.

След като направиха това вълнуващо признание по време на научна конференция във Вашингтон, от НАСА се надяват да претърсят Вселената и да намерят тези извънземни форми на живот. От Агенцията искат да използват някои от най-напредналите човешки технологии с цел да направят точна карта на космоса. От НАСА вече са открили над 5000 планети, на които може да съществува живот и се надяват да открият още много.

Сара Сийгър – професор по планетарни науки и физика в Масачузетския технологичен институт в Кембридж споделя:

„В близко бъдеще ще можем да предприемем експедиция към някоя близка звезда, на която има планета подобна на Земята. Според астрономите на всяка една звезда в нашата галактика Млечния път е възможно да има поне по една планета със сходни на Земята характеристики.“

Днешните телескопи могат да наблюдават стотици звезди и да покажат дали имат една или повече гравитиращи около тях планети. Те дори могат да изчислят дали тези планети се намират на подходящо разстояние от своята звезда, за да може да съществува вода в течно състояние. Както добре знаем водата е ключовият елемент за наличието на живот.

През следващите няколко години от НАСА предвиждат да пуснат в открития космос няколко нови телескопа, включително и дългоочаквания Webb Space Telescope. Този най-съвременен телескоп ще търси океани под формата на водни пари и признаци на живот на близки до нас планети, с размери и маса подобни на Земята.

Астронавта Джон Гринсфилд заявява:

„Тази технология е истинска. С нейна помощ ние ще можем да изучим много подробно т.н. екзопланети. Телескопа Webb Space Telescope ще предизвика истинска революция в космическата наука. Това не е някаква научна фантастика, това са нещата с които се занимаваме в момента в НАСА.“

Учените в НАСА вече са убедени на 100%, че могат да намерят планети пълни с живот и че не сме сами във Вселената.

Мат Маунтайн – директор на научния институт за космически телескопи в Балтимор споделя:

„Това, което не знаехме преди 5 години е, че между 10-20% от звездите около нас имат планети с размерите на Земята, които се намират в т.н. „Обитаема зона“ около своята звезда. Напълно възможно е в най-скоро бъдеще да направим откритие, което да промени света завинаги“.

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 6 оценки

Отзиви

Василев
Човека -хомо сапиенс се е появил съвсем скоро от гледна точка на на съществуването на Вселената, нивото ни на развитие е примитивно, нищо че се главозамайваме от постиженията си. За 13,7 милиарда години в безкрайния Космос живота се е появил и съществувал безброй пъти и на безброй места. Живота съществува във Вселената, нивото на развитие на извънземните цивилизации появили се милиарди години преди нас за нас е непонятно. Ние сме сигурно за тях като мравките, на това ниво сме. Ние все още не сме се научили да живеем без война, хвърляме толкова много ресурси да се избиваме взаимно. Познаваме физиката само от гледна точка развитието на Земята, но тази физика която управлява Вселената за нас е непозната, за нас гравитацията е все още неразбираема. Ние току що сме се родили и се учиме да лазиме.
filma igra na glada e tova sme
Въпроса е защо не сме ги видяли все още ? Може би сме толкова различни че даже и не правят опити . Та на мравка акъл кой ще тръне да налива . Дружата вероятност е да са много много далече все пак в това огромно космическо пространство....
Василев
Мисля че живота е свойство на материята, та живота в същност е високо организирана материя. На базата на каква точно химическа реакция живите организми ще черпят енергия за да съществуват е въпрос на природни условия. И сега тук на земята това се наблюдава в океаните. Смятам че вселената кипи от живот, а това че ние не сме го открили още и в същност не знаем как да го търсим, не е причина до отричаме съществуването му.
Хахах май наса почна да говори. Видя че техната тайна няма да бъде вечна тайна и сега станаха од средата на хората започнаха да мислят като нас на 100% процента. Иначе преди само се криеха и казваха ама няма живот бла бла. Май енело ги натисна да говорат. И сега по малко започнаха да говорад. Никакви учени коромпирани свине
Виж още отзиви
Коментирай
loading...