Назад  |   Начало  »  Медия  »  Любопитно  »  Самоконтрол и мотивация  »  Kак да се предпазим от психически атаки

Kак да се предпазим от психически атаки

Kак да се предпазим от психически атаки

Хората се интересуват от психическите атаки от хиляди години. Съществува една голяма доза объркване в днешни дни, когато става въпрос за психически атаки и свързаната с тях отрицателна енергия.

Представяме ви няколко важни точки, които ще ви напомнят за тази отрицателна енергия и ще ви дадат насоки, как да се справите с нея.

Избягвайте да стигате до крайности – на първо място трябва да бъдете внимателни, колко наблягате върху защитата. Думата защита често се свързва със страх, а посредством Закона за привличане, когато в живота ни има страх, ние привличаме още неща свързани с него. Някои хора стигат до крайности, когато става въпрос за психическа защита и прекарват повече мисли за това, какво не искат да привлекат в живота си, вместо мисли за това, което биха искали да привлекат. Затова, ако и вие сте един от тези хора, трябва да се справите със страха от негативизма, а не със самия негативизъм.

Отрицателната енергията (също както позитивната енергия) е нещо реално - Ние живеем в един свят на полярността. За да има светлина, трябва да има и тъмнина, това е нещо съвсем нормално. Има много хора, които например не вярват в „лошите очи“, нещо което се споменава от множество култури в продължение на хиляди години. Истината е, че негативната енергия не може да съществува без положителна енергия. Може да отричате тъмнината, но няма как да разпознаете светлината, без преди това да сте видели тъмнината. Също както хората, които не са преживели война не могат да оценят мира. Когато признаете съществуването на отрицателна енергия ще усещате много по-ясно, когато тя навлиза в енергийното ви поле.

Негативната енергия излъчвана от хората е в отговор на мислите и емоциите, които изпитват – Повечето хора мислят, че негативната енергия излъчвана от другите се свързва с ревност, но тези вярвания просто не отговарят на истината. Хората са способни на много различни емоции. Има много причини, поради които някой може да изпраща негативна енергия спрямо нас. Чувствата на другите към вас е свързано с това какво мислят за вас, а вие нямате сила с която да контролирате техните чувства.

Хората несъзнателно изпращат отрицателна енергия – Много хора вярват, че негативната енергия към другите се изпраща преднамерено. В действителност обаче 99% от хората несъзнателно изпращат негативна енергия към другите. Те могат да изпитват силни негативни чувства относно даден човек или ситуация, но това не означава, че умишлено искат да наранят някого.

Всеки е засегнат от негативната енергия, включително растенията и животните – всеки чувства негативизъм. Чувствата, които изпитваме към другите се основават на нашето тълкуване за това какви са тези хора и какво са направили. Когато изпитвате негативизъм към някого, вие изпращате негативни вълни, които засягат на само човека, към който са насочени, но и всичко, което се намира наблизо. Наскоро бяха направени някои невероятни открития, които показват, че дори растенията и животните реагират на положителни и отрицателни мисли.

Вие също сте потърпевши от собствената си негативна енергия – Може сами да си направите „лоши очи“. Когато говорите негативно за себе си и чувствате силна емоционална омраза към себе си, вие привличате още повече стрес и негативизъм. Това е една от най-често срещаните форми на отрицателна енергия.

Енергията (положителна или отрицателна) е навсякъде – тъй като енергията не признава граници не можете да избягате или да се скриете от нея. Това означава, че във всеки момент от деня, можете да изпращате любяща или негативна енергия за всеки за когото си мислите. Енергията, която изпращате навън ще бъде изпитана вътрешно от вас (понякога дори по-интензивно), затова бъдете много разумни в мислите и чувствата си и не се поддавайте на негативните емоции.

Приемете нещата и се учете от тях – енергията не може да бъде спряна, затова трябва да я приемете, такава каквато е. Когато не я приемате ще ви бъде много по-трудно да се отървете от нея. Например, ако смятате, че задържате негативна енергия и искате да я премахнете, трябва ясно да разберете, какъв е произхода на проблема. Като за начало може да си отговорите на следните въпроси: Приемате ли, когато хората не ви харесват? Можете ли да приемате критика? Приемате ли това, че някои хора не са съгласни с действията и мнението ви? Чувствате ли, че заслужавате негативните неща, които се случват в живота ви? Достоен ли сте за любов? Когато намери корените на проблема може да осъзнаете как да се пречистите от негативната енергия.

Негативната енергия ни учи как да се върнем в балансирано положение – когато осъзнаем, че освен позитивна енергия, живота ни е изпълнен и с негативна енергия, ще можем да се учим, вместо да се крием от нея. Осъзнавайки двете полярности на заобикалящия ни свят, ние ще разберем какво представлява безусловната любов. Ще можем да приемаме и обичаме другите, без значение какво е тяхното отношение към нас.

Рейтинг: 4.3/5 на базата на 12 оценки
прегледи 27016

Препоръчани продукти

Коментари за Kак да се предпазим от психически атаки

  1. .

    Харесва ми ключодаржателя Обсидиян за защита от психически атаки

  2. 1.

    Как можем да се предпазим от паник атаките ?

  3. 2.

    как може да се чисти натрупана отрицателна енергия?

Подобни статии