Назад до Самоконтрол и мотивация

Ясни признаци, че съзнанието ни е обзето от въображаеми проблеми

Един от най-мощните закони във Вселената е Закона на Привличането, тъй като той проектира нашите мисли в реалност. Ето защо, ако се тревожим за въображаеми проблеми, ние всъщност привличаме тези проблеми и те стават реалност в живота ни.

Проблемите не съществуват, докато не си ги създадем. Поради тази причина тревогите свързани с въображаеми проблеми са единствения ни „истински“ проблем. Първо си представяме и създаваме проблемите и след това те се проектират в живота ни.

Тревожат ли ви въображаеми проблеми? Представяме ви няколко ясни знаци, които ще ви покажат кога умът ви се тревожи от въображаеми проблеми:

Фокусирате се повече върху бъдещето, отколкото върху настоящето

Харесва ли ви или не бъдещето е неизвестно, защото все още не сте си го създали!

Живеем само в настоящето. Ако мислете повече за бъдещето, отколкото за настоящето е много вероятно да попаднете в капана на мислите за евентуални въображаеми проблеми, които могат да се проявят в бъдеще.

Ако усетите, че се залисвате главно с мисли за бъдещето, трябва да вземете мерки и да настроите мислите си към настоящия момент. Единствените ни проблеми са тези, пред които сме изправени в настоящия момент, затова не ги търсете нито в миналото, нито в бъдещето.

Опитвате да се защитите като постоянно вземате някакви допълнителни предпазни мерки

Обръщали ли сте внимание колко много обществото е фокусирано върху безопасността в наши дни? Всъщност това, което ни защитава най-добре са нашите високи вибрационни честоти и положителни очаквания. Трябва да сме спокойни и да се отпуснем по течението на живота, за да намерим истинската хармония, без да обръщаме голямо внимание на лошите неща, които чуваме или виждаме по новините. Друг начин да се предпазим е да се опитаме максимално да контролираме мисленето „какво ще стане ако“.

Чувството за спокойствие в живота е много важно, затова трябва да се борите здраво за него. Стъпките, които трябва да направите, за да достигнете до него, се постигат най-лесно, когато успеете да повишите вашата вибрационна честота.

Ако усетите, че сте хипер-фокусирани върху предпазните мерки и безопасността, трябва да знаете, че живеете в състояние на страх. Поддавате се на въображаеми проблеми, които изпълват съзнанието ви. Има голяма разлика в това да вършите нещо търсейки умствено спокойствие и да вършите неща подтикнати от страх и маниакални състояния. Трябва добре да осъзнавате това и да правите разлика кога действията ви са продиктувани от страх.

Тревожността се е превърнала в ежедневие

Тревожността се проявява, когато се притесняваме за неща, които все още не са се случили. Затова трябва да си повтаряте: „Ако това не се е случило още, значи е един въображаем проблем“.

Намерете начин да спрете да се измъчвате с мисли от сорта на „какво може да се случи“ и ще усетите как тревожността ще започне да се изпарява от живота ви.

Усещането ви за щастие зависи от конкретни ситуации

Това че сте попаднали в трафик не означава, че ще закъснеете. Не означава, че човека пред вас е задник и не означава, че ще имате ужасен ден. Това са само въображаеми проблеми създадени в съзнанието ни и нищо повече. Не забравяйте, че вашата реалност е просто отражение на вътрешното ви състояние.
Бъдете спокойни и се отпуснете по течението, независимо от условията пред които сте поставени и ще усетите как нещата започват да се нареждат в положителна посока.

Не забравяйте, че единствените проблеми, с които се сблъсквате, са тези в настоящето. Всичко останало са въображаеми проблеми, които затормозяват съзнанието и пречат върху реалната преценка на нещата. Света около вас е пълен с възможности. Разкарайте мислите „какво ще стане ако“, защото те спират развитието и ви дърпат назад.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...