PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

Често срещани сънища и тяхното значение

Нещата, които сънуваме имат своя скрит смисъл. Някои хора мислят, че сънищата не означават нищо, но те са в дълбока заблуда. Всеки сън има своята цел и се случва заради някаква причина.

При изследване проведено в ATR Computational Neuroscience Laboratory в Япония са наблюдавани сканирани мозъчни изображения, при идентифициране на визуалните символи от съня. Заключенията от проведените изследвания са, че гледаме на нашите сънища по същия начин, по който гледаме и на реалния свят.

Въз основа на това може да се заключи, че за да изследваме сънищата и да ги разберем напълно, трябва да разбираме добре и всекидневния си живот.

И така, най-важният въпрос е: Дали сънищата са само повторение на визуалните стимули, които виждаме в нашето ежедневие, или са послания отвъд тях. 

Представяме ви някои често срещани символи в съня и техните значения:

  • Летене – Ако ви се присъни, че летите значи сте амбицирани да постигнете мечтите си. Това ви дава голяма мотивация и сила да постигнете целите си в реалния живот. Летенето на сън ви носи чувство на свобода и ви кара да вярвате, че всичко е възможно.
  • Водопади – Водопадите са много мощни символи. Преди всичко водата означава пречистване и чистота. Сънуването на водопад означава, че вие отмивате старите неприятности и проблеми и се отваряте към нови възможности. Има разлика в това дали водопада е нисък или висок, както и дали се намира в тъмна гора или в близост до красив плаж.
  • Зъби – Сънуването на зъби е доста често срещано и има доста значения. Например някои зъби символизират стареенето. Ваденето на зъб означава, че нещо трябва да излезе на бял свят. Развалените зъби са символ на страх и тревога. Сънуването на зъби може да означава, че сте много стресирани и нещо голямо ще се промени в живота ви.
  • Смърт – Сънуването на нечия смърт е почти толкова разпространено, колкото и сънуването на зъби. Много хора не обичат да споделят, когато са сънували нечия смърт, но този сън не означава, че някой ще умре. Това показва, че в живота ви нещо е приключило. Може да става въпрос за емоция, работа, интимна връзка или просто за състояние на ума, което ще се промени.
  • Бременност – Сънуването на бременност означава значително развитие и растеж. Това показва, че мислите за бъдещето и имате страхотни планове за него. Това също може да означава, че сте на прага да създадете нещо красиво. Може да е нов бизнес, ново приятелство, ново хоби или нова работа.
  • Пари – Сънуването на пари е на късмет и показва, че умеете да се цените. Хората, които сънуват пари обикновено се събуждат с чувство на благодарност. Финансовата стабилност ни кара да се чувстваме сигурни и освободени от стреса. Парите могат да означават и промяна в начина на живот.
  • Огън – Огънят е мощен символ, който се свързва с желанията и рисковите дейности. Хората, които сънуват огън обикновено изпитват някаква несигурност в живота си точно в този момент. Това може да означава още, че сте ядосани или потиснати и трябва да промените нещо в живота си.

Никой не оспорва факта, че сънищата са нещо очарователно. Ние все още не ги разбираме напълно, но колкото повече ги изследваме, толкова по добра представа имаме, за какво става въпрос. Сънищата могат да кажат много за нас и да ни накарат да се почувстваме по-добре, ако просто знаем значението им.

Рейтинг:
2.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...