PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

Финансовият стрес води до влошено психично здраве

Казваме, че хората не трябва да робуват на парите, но хората се нуждаят от пари, за да могат да изпълняват част от ежедневните си потребности. Това е една от големите необходимости в настоящето натоварено и стресово ежедневие. Всеки сам избира начина, по който да задоволи финансовите личните си финансови потребности и тези на семейството.

В днешно време, все повече хора се борят с финансови проблеми. Те се тревожат за своите сметки, фондове, заплати, кредити, семейни, лични разходи и други проблеми с финансов статус. Според световните анализатори ''Дълговете засягат хора от всички нива на социалния статус, включително хората с личен бизнес, наети, безработни, студенти и други. Дори и най-богатите хора в света ежедневно се сблъскват със стреса причинен от финансови въпроси''.

Проблемите с финансите могат до доведат до силно главоболие, стрес, безсъние и цялостно влошаване на психическото и физическото здраве.
Едно скорошно проучване, направено от Urban Institute съвместно с Институт за потребителски кредити, показва че повече от 35% от населението е изправено пред дългове.
Тези дългове включват кредитни карти, неплатени осигуровки, ипотеки, кредити, заеми и други.

Здравните експерти потвърждават, че финансовите проблеми наистина могат да повлияят върху психиката на човек. Професор Дейвид Ричардс,споделя че чувството на тревожност е съвсем нормална реакция на тялото, когато лицето е изправено пред дълг и финансов стрес. Освен това, тези проблеми водят със себе си по-ниско самочувствие, унилост и емоционален стрес, депресия, безсъние, проблеми с нервната система и сърцето, язва и дори инсулт.
Хората изправени пред непрестанен финансов стрес, често са изправени пред рискове за тяхното здраве.

Специалистите съветват лицата намиращи се в тази стресова ситуация, да се опитат да се владеят, да водят здравословен начин на живот и да намират време за разходка и спорт, да потърсят лекарски съвет и дори да се обърнат към финансов съветник.

Рейтинг:

Отзиви

муци
Много е лесно да се каже!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...