PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Технологии и развитие

Трикове с кредитни карти

Кредитните карти са разпространени и популярни по целия свят. И това не е случайно - те са практичен и универсален инструмент за плащане. Обаче, не всеки от нас е запознат с всички възможни трикове, свързани с използването на кредитните карти.

Кредитните компании по всякакъв начин се опитват да привлекат повече клиенти и да спечелят повече пари. За тази цел те привличат вниманието на хората с помощта на реклами, оферти, бонуси и опитват някои хитрости. Често предлаганите промоции са изгодни за клиентите, но понякога изгодите са само за кредитните институции.

Оферти и бонуси

Ние често чуваме за различни бонуси, промоции и програми за лоялност за притежателите на кредитни карти. Но много малко хора всъщност ги използват. Най-често ние просто не искаме да вникнем в детайлите на предлаганите бонуси и промоции. С помощта на кредитна карта, ние наистина можем да спестим значителна сума от стойността на купуваните стоки. Банките често предлагат бонус програми за привличане на клиенти и те понякога са доста изгодни, трябва само да бъдем внимателни и добре информирани.

Спешни кредити онлайн. Спешен заем за 5 минути на Burzi-krediti.com

Баланс прехвърляне: ниски процентни лихви

Често банките и всевъзможните кредитни институции ни предлагат много изгодни условия, като например, прехвърляне на баланса към друга кредитна карта с по-ниски лихвени проценти. Това предложение може да бъде доста разумно и икономично, но прехвърлянето трябва да се прави внимателно. Ако случайно прехвърлите парите към някоя друга карта, можете да платите големи глоби.

Кредиторите се опитват да усложнят редовното прехвърляне на средствата от една кредитна карта към друга, тъй като те също търсят изгода за себе си. За да не попаднете в затруднително положение, четете написаното с дребен шрифт, там обикновено се вписва, кога може да се направи другото баланс прехвърляне.

Неочаквана поява на годишна такса

Ако вие се абонирате за нова карта, която няма годишна такса за поддръжка, и изведнъж, след известно време тази такса се появи си струва да се замислите. Ако редовно плащате цялата сума в края на месеца, някои кредитори започват да ви таксуват. Някои нечестни кредитори просто искат да спечелят допълнителни пари. В тази ситуация трябва да се свържете с тях, за да отмените плащането или дори да се откажете от картата.

Допълнителни такси

При използване на банкомат, проверете, колко добре вашата кредитна карта се комбинира с банкомата. Често се взима допълнителна такса при използване на карта от една банка към банкомата на друга банка. Също така, когато се обаждате на безплатен телефон, за да проверите наличността по картата си или да за някаква друга информация, уверете се, че обажданията са наистина безплатни.

Подобни ситуации не се случват често, но хората, които знаят всички тези подробности, няма никога да попаднат в подобни неловки ситуации и ще се предпазят от възможните кредитни измами от страната на банките и кредитните институции.

Ако с вас се случи нещо подобно, не се колебайте, обадете се на безплатната телефонна линия, посочена на обратната страна на картата и поискайте обяснение. Ако обяснението не изглежда убедително, винаги можете да се възползвате от правото да прекратите връзката с банката, като се откажете от нейните услуги.

Неочаквани покупки

Всеки път, когато получавате отчет от кредитната компания, който показва всичките ви покупки за последния месец, внимателно проверете дали данните са верни.

Понякога се допускат грешки, поради на техническа неизправност на електронната система и вие можете да направите плащане за покупка, която не сте правили. Ако попаднете в подобна ситуация, свържете се с банката.

Кредитната карта е удобен и популярен кредитен продукт. Обаче, напълно успешно и изгодно ползването на картата може да бъде само при условие, че клиентът е добре запознат с всичките детайли на кредитния бизнес. Поради това, научете всичките условия за ползване и обслужване на клиентите и ползвайте услугите на банките за ваше удоволствие.

 

"Информационен партньор - burzi-krediti.com"

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...