Назад  |   Начало  »  Медия  »  Любопитно  »  Необяснимо и загадъчно  »  Третото око – Най-пазената тайна в човешката история

Третото око – Най-пазената тайна в човешката история

Третото око – Най-пазената тайна в човешката история

Епифизната жлеза, известна повече като третото око е малка ендокринна жлеза с формата на шишарка, която се намира в междинния мозък, точно между двете полукълба. Тя произвежда хормоните мелатонин и серотонин, които оформят събуждането/съня и сезонните функции.  

Какво не искат да знаете за третото око?

Епифизната жлеза или третото око на всеки човек може да бъде активирана спрямо честотите на духовния свят и да придаде смисъл, единство и невероятна еуфория на всичко около вас. Епифизната жлеза може да се настрои на подходящата честота с помощта на медитация, йога или посредством различни езотерични и окултни методи. Веднъж настроена тя дава възможност да се пътува в други измерения, по-известно като астрално пътуване, астрална проекция или отдалечено наблюдение.
С помощта на някои древни методи и по-усъвършенствани упражнения е възможно да се контролират мислите и действията на хората във физическия свят. В САЩ и бившия Съветски съюз много организации в сянка, свързани с правителството са правили опити свързани с епифизната жлеза.
Епифизната жлеза често се изобразява в католическите църкви под формата на шишарка. Древните римляни и египтяни също са знаели за силата на третото око и затова символите на око са широко застъпени в културата им.Епифизната жлеза е представена и на гърба на банкнотата от един долар, където е наречена многозначително „Всевиждащото око”. Това е препратка към възможността да използвате епифизната жлеза за духовни пътувания в други измерения (духовни светове) и от там да контролирате мислите и действията на хора във физическия свят. По същия начин могат да се четат и мислите на хората във физическия свят.
Редица проведени изследвания потвърждават, че през определени периоди по време на съня в мозъка се освобождават химикали, които носят чувство на свързаност с някакво по-висше съзнание.

Конспирацията: Как се опитват да „убият” вашата епифизна жлеза

В края на 90-те години една дама  Дженифър Люк направи първите проучвания за ефектите на натриевия флуорид върху епифизната жлеза. Изследванията показали ясно, че епифизната жлеза абсорбира повече флуорид от всяка друга част на тялото, дори костите. Тя е като магнит за натриевия флуорид, а това води до калциране на жлезата. Калцирането намалява значително нейната ефективност и тя повече не може да балансира хормоналните процеси в тялото. Проведени са още много подобни изследвания, които недвусмислено доказват, че натриевия флуорид атакува епифизната жлеза. Затова може би ще ви прозвучи шокиращо, че натриев флуорид се съдържа в храни, напитки и дори в питейната вода. Водните филтри не могат да уловят флуорида във водата, затова единствената възможност е да си закупите воден дестилатор.
Безалкохолните, храната и водата, натриевия флуорид се среща навсякъде, като основната му задача е да държи масите в подчинение. За пръв път флуор във водата използват нацистите и руснаците в своите концетрационни лагери. Целта естествено е била да държат затворниците в подчинение и да не поставят под съмнение тяхната власт.

Рейтинг: 4.6/5 на базата на 57 оценки
прегледи 151305

Препоръчани продукти

Коментари за Третото око – Най-пазената тайна в човешката история

 1. .

  Само нещо не схванах в началото или е печатна грешка-"малка ендокринна жлеза в гръбначния мозък"..."и се намира в близост до центъра на мозъка, точно между двете полукълба."Доколкото знам има разстояние между главния и гръбначния мозък. Разположението й наистина е като на изображението.

 2. 1.

  Да,явно е грешка.Намира се в главния мозък.

 3. 2.

  Не сте прочели правилно- ясно е написано, че е разположена в междинния мозък, точно между двете полукълба.

 4. 3.

  Петя Петрова

 5. 4.

  E kakva reklama.

 6. 5.

  Натиснете CTRL + F и въведете "гръб". И хоп !!! Къде се среща на първо място :) Тоест хубаво е да се гледа внимателно ;)

 7. 6.

  Първо : Ако се върнете и прочетете. ..е написано точно къде се намира хипофизата.
  Второ: Една отлична, дискретна, интелигентна реклама за закупуване на воден дестилатор. ..

 8. 7.

  da znam ce tretoto oko kogato e razvito pri hora sas svrah estestveni sili te mogat da pomagat na hora sas problemi ot roda na ybistva i zagybeni neshta ili kato yasnovidstvoo ne sam lekar no sam zapoznata dolo gore sas tova

 9. 8.

  И аз имам трето око...ама долу

 10. 9.

  Тъй де, трето око дето и в тъмното вижда

 11. 10.

  Да, и в пасатата за зъби с така полезния " флур"!

 12. 11.

  Това е истина!Но има противодействие и всеки сам може да борави със своето трето око.

 13. 12.

  Това е истина!Но има противодействие и всеки сам може да борави със своето трето око.

 14. 13.

  xaresva mi

 15. 14.

  Харесва ми. Трябва да се чете повече по въпроса, а за флуора е писано толкова много, че не виждам защо някои непременно свързват информацията с реклама. Такива хора сякаш не виждат очевидни неща. Има изследвания, направени за вредата от флуора. Това, че водата ни я флуорират, не значи, че "се грижат" за нас, а напротив.не дестилирана, пиите изворна вода, но не такава от чешмата. Ползвайте паста за зъби без флуор. Това е. И ако нямате достатъчно информация за дадено нещо, то това не означава, че нещото не съществува, нали?!

 16. 15.

  Vsichko e vqrno.

 17. 16.

  Анонимен, прав си за всичко, и които не виждат очевидното е защото им е “затворено“ третото око заради флуора, има хора, които вярват само в това, което виждат, не им се сърди, това е от тяхното ниво на еволюционно развитие.

 18. 17.

  Продавам маркови очила за трето око, цената подлежи на коментар.

 19. 18.

  Всичко хубаво ама само не разбрах как може човек да контролира мислите на другите, това малко са си го изсмукали от пръстите. Никъде досега не съм срещал някой духовен учител да споменава това. Да контролира човек собствените си мисли да- но не и на другите.

 20. 19.

  NE

 21. 20.

  mogat da se kontrolirat dejstviqta na horata i tova ne sa izmislici

 22. 21.

  Прочетете книгите на Ернст Мулдашев и Блаватская и ще разберете повече за функциите на "третото око". Трудно е да се обясни с няколко изречения.

 23. 22.

  "©"

 24. 23.

  Всичко казано по горе е доказано и е вярно,а тези които не искат да повярват на готово снесената им информация дя се поровят и да се убедят в погоре казаното.Благодаря на дамата ,която дава ценна информация за всеобщо сведение.

 25. 24.

  Естествено,че могат да се контролират не само мислите на другите, но и действията им.Това е напълно реално, отделен е въпросът, че не всички са запознати и го умеят.

 26. 25.

  Кой знае с колко флуор съм натъпкана,а аз искам да ставам духовна,да (видя,усетя) и как ще ми се получи?

 27. 26.

  Аз сам контролирал мисли но не и действия

 28. 27.

  Подкрепям много за Ернст и Блаватская . Там,за хора които са духовни,пише много истина ! Ян Ван Хелзинг също има много добре определено мнение по въпроса .

 29. 28.

  Инките са пили само дестилирана вода...

 30. 29.

  Как ли са я дестилирали тая вода инките?

 31. 30.

  чрез мескалин и кви ли не наркотични вещества се освобождава също ..но не е за заиграване от без-волеви душички и слаби-психически индивиди :)

 32. 31.

  Аз пия много вода

 33. 32.

  Тази жлеза има голяма прилика с око и от тази връзка бива наричана 3то око от незапомнени времена и от многобройни общества из целия свят. Освен гореспоменатите мелатонин и серотонин произвежда и ДМТ( N,N-диметилтриптамин),нелегално психотропно органично вещество ,което като THC (канабисът) се намира в тялото на хората ,предимно децата. Смята се че след като умре човек епифизната жлеза отделя огромно количество ДМТ което 'срязва' сребъната нишка свързваща душата с тялото и е като 'награда за изживяването на живот в този свят'. и

 34. 33.

  аз пък пия ракийка,с щопска и така....

 35. 34.

  Така нареченото трето око е известно на света от хилядолетив. То е най висшата чакра както и е символа и на масоните. Публикацията не е сензация, само че у нас такава литература и научна информация беше забранена дълги години от "братята " комунисти.

 36. 35.

  Освен серотонин и мелатонин Епифизната жлеза създава определени неврохимични предаватели.На първо място ''Диметилтриптамин'' ДМТ -който е най-важен и е настроен да получава вибрации с висока честота.ДМТ се произвежда по естествен път в мозъка и регулира количеството ДМТ, което е подходящо за приемането на информация и за фокусирането на физическия ум във физическата реалност.Епифизата регулира тази молекула и нейната вибрация,за да определи точно как и в каква степен ние сме или не сме фокусирани във физическата или не-физическата реалност.Тя е регулаторът,копчето за настройка и определя колко сме фокусирани или не сме фокусирани във не-физическата реалност.Тя е седалището на душата.

 37. 36.

  МНОГО МЕ ЗАИНТЕРЕСУВА МАТЕРИАЛА , ИМА ИСТИНА ИМНОГО ЛОГИКА

 38. 37.

  Prikanvam za razbirane na himiqta ne moje da se barka flor i hlor i za da stane qsno :
  1-hlor : toi e navsqkade v okenaite v solta v belinata , otnosno kalziraneto ne obrazuva ustoichivi saidineniq s kalziq , pri poemane ot chovek se izvarshva prozesa hlorirane koito e silno toksichen za tova nikoi ne pie belina saisineniqta s kislorod sa ososbeno interesni kato revuluziono e hlorniq dioksid sredno silen okidant
  2- flor - veshtestvo ot grupata halogeni za koeto stava duma v statiqta nqma go navsqkade izpolzva se za prerabotka na metali , za osvetlenie, saidineniqta s kalzii se polzvat v pasite za zabi Ca5(PO4)3F obrazuva kristali koioto se vkluchvat v emaila na zabite sashto taka e polzvan za otdelqne na izotopa uran 232 pri naprava na qdreno orajie

 39. 38.

  Лично съм си отварял третото око или както на изток казват "седмата чакра" , но просто приложихме някои по-древни методи, като употреба на Аяуаска (растение, което се среща в Южна Америка) . Този хормон Диметилтриптамин дори го отделяме докато спим, затова и сънуваме. След този случай мисленето ми се промени коренно. Всичко около нас е една енергия и не го вярвах докато не пробвах.

 40. 39.

  В Германия освен всички пасти за зъби, Фуорирана е и солта,има надпис на кутията "Mit Flourid",същата опаковка без флоурид се продава 4 пъти по-скъпо,защо ли?

 41. 40.

  А дали това не е просто поредната реклама за "воден дестилатор"? хм....

 42. 41.

  Третото око не е ли 6-та чакра? 7-ма е малко по-нагоре.

 43. 42.

  Относно мястото на душата-- коментар 1. Мястото на душата съвсем не е там, където е посочила госпожата. Когато се проумее, че всичко е вибрация, с различни честоти, тогава много по-лесно се ориентира човек за какво става на въпрос.Всяка една емоция има строго фиксирана вибрация и в положителния и в отрицателния спектър. Човека е дуално същество, с положителни и отрицателни вибрации, и когато знае къде и за какво са позиционирани в тази дуална същност тези показатели, няма загадъчни органи. Отделен е въпроса, кой е злоупотребил, като е скрил, прекроил и изопъчил това знание и защо? Умишленото поддържане на невежеството е най-голямата разруха за човека.

 44. 43.

  анонимен , би ли споделил как се употребява Аяуаска, в смисъл приготвя се по някакъв по специален на4ин ,въобще как си го приемал ти , благодаря

 45. 44.

  Убедила съм се.всичко е енергия,и зависи от умствения капацитет на индивида,как по най_правилен начин да я използва.затова се използва термина_да имаш очи,давиждаш незрими неща,и проекции.тоест,с третото око

 46. 45.

  Абсолютно съм убедена,че човекът със своята същност анатомо-физиологично и биохимични е устроен така,че трансформира приетите хранителни в-ва в собствените -белтъци, въглехидрати,мазнини и енергия,както и електромагнитни полета.В мозъкя се генерират и биотокове,които чрез сложни вериги от аксоните на астроцитите се трансформират в мисли и се оформят съзнание ,а в допълнение цялата ендокринна с/ма се включва чрез различни субстанции, хормони и не без участието на хипоталамуса,като създава емоционалното с/ние.

 47. 46.

  Много се радвам за такъв вид материал,особено пък за третото око!

 48. 47.

  Всеки който имате ли толкова да си го ползва ежедневно защото иначе може да забрави че го има

 49. 48.

  За който се интересува от повече и по-дълбока информация,прочетете на издателствоРаспер "Третото око",Пламен Григоров,Росица Тодорова,2015

 50. 49.

  Не само третото око е важно! Важно е и сърцето - магнита който улавя и изпраща привлича и отблъсква емоции и създава реални ситуации. Бъдете като водата - Брус Лии
  И все пак следвайте вашата интуиция, която може да казва бъди като шишарката. Всеки има свое лекарство и посока :* Mila Mamy

 51. 50.

  По-добра реклама за филтри,за пречистване на питейната вода-здраве му кажи! На печелившите,ЧЕСТИТО!!!

 52. 51.

  Човека уточнил за хлор и флуор ако пишеше на кирилица да поясни (защото явно е наясно ) с какво ни пръскат от въздуха и как ни въздейства

 53. 52.

  Във всички минерални води има много голямо съдържание на флор. Мисля, че само във водите Банкя и Горна баня съдържанието на флор е минимално 0.04%. До като във всички води придобити от Стара планина до Родопите включително, съдържанието е много високо 5.5%. За това пуснаха на пазара трапезни води. На всяка бутилка с вода на етикета има таблица с миналото съдържание флор се отбелязва с F. От тук на татка сами си правете изводи!

 54. 53.

  Най-добре е да се пие вода, преработена чрез обратна осмоза или чешмяна.

 55. 54.

  Още на 6-ти коментар някой обърка епифизата с хипофизата и така последваха много безмислени коментари.Добре е да коментираме когато внимателно сме прочели материала

 56. 55.

  Това е мит ... Но ето така е било преди да се почне ''РАЗВРАТЪТ'' http://www.imagebam.com/image/f0379b1088969334

 57. 56.

  Искам да кажа че всичко написано в тази статия е абсолютната истина , това го говоря от личен опит.Започнах да се занимавам със духовна практика и прекарвах много часове в медитация и тогава започнах да чета мисли ,да предавам мисли ,разви ми се много телепатията и интуицията,чувам неща който други нечуват ,който както иска да го приеме но това е абсолютната истина.

Подобни статии

Лъжат ли адвокатите?

Лъжат ли адвокатите?

Един адвокат имал жена и 12 деца. Семейството трябвало да се премести в нова къща, но на адвоката му...