Назад до Необяснимо и загадъчно

Топ 10 на Духовните места с най-силно енергийно поле

Има места по света, където можете да усетите връзката с Божественото. Места, на които мечтите стават реалност или такива, които будят у човек странни усещания. Този тип места могат да ви дадат отговори на дълго задавани въпроси и да ви накарат да почувствате енергията на едно по-високо Духовно ниво.


Рила планиина, България

Някой може да се учуди, но тази планинска верига е един от най-силните енергийни центрове в света. Не случайно един от големи духовни учители – Петър Дънов е избрал да преподава своите уроци точно в Рила. Районът около Седемте рилски езера има изключително силна енергия и по-чувствителните хора веднага могат да усетят това.


Мачу Пикчу, Перу

Инките са построили Мачу Пикчу на не случайно избрано място високо в Андите. Местоположението и останалата във времето архителтура карат хората да усетят телата и ума си като проводници на силна енергия. Мнозина сравняват усещането с нещо, което не принадлежи към нашия свят.

 
Сокотра

Сокотра е архипелаг от четири острова в Индийския океан до Африканския рог. Неговият специфичен ландщафт, както и намиращите се в него флора и фауна изглеждат като току що излезли от научно-фантастичен филм. Заобикалящата ви среда лесно може да ви накара да си помислите, че се намирате на друга планета или в праисточически времена. В резултата на дългата излолация в Сокотра са сформирани много различни видове, които не могат да се видят никъде другаде по света. Смята се, че Духовната енергия се тук се свързва с човешката душа директно от космоса.


Улуру, Австралия

Платото се намира в центъра на континенталната страна, Улуру е духовният център на Австралия. Легендите разказват, че самото плато е огромна кухина, а местните вярват, че когато се движат около него получават Духовни видения.

 

Великденски острови

Това е едно от най-изолираните места в света. Дом на величествени и огромни по размер статуи. Учените и до сега нямат възпсиемчива и категорична теория кой е започнал изграждането на тези недовършени статуи. В комплекса се намира церемониално село с 53 каменни къщи без прозорци и врати. Най – голяма загадка остава кръглия камък. Според някои предания той е наричан „Пъпа на света“ и е носител на тайните на Вселената и събира най-важните Духовни енергийни линии на Земята.

 

Светилището Белинташ, България

Светилището е една от трите точки обединяващи Белинташ, Кръстова гора и Караджов камък. Трите местоположения образуват една от най-силните енергийни зони в Европа. На скалистото плато са очертани огледални проекции на важни части от звездната карта. В тези райони има прилив на силна енергия, а стотици хора свидетеслстват и за чести паранормални явления.


Берат, Албания

Берат е гордостта на албанската архитектура. Старият град е под закрилата на Юнеско. Той съчетава в себе си прекрасна комбинация от Източна и Западна кулура. В Берат хората усещат много мощен прилив на енергия. Днес, зад стените на града – крепост все още живеят хора, които чрез своя бит и култура съхраняват автентичността на мястото.


Стоунхендж

Стоунхендж е най-известният мегалитен паметник в света. Най-вероятно той е бил изграден в чест на Слънцето. Намира се в средата на равнината Солсбъри в графство Уилтшир, Великобритания. Вероятно е функционирал като вид астрономическа обсерватория във връзка с култовете и вярванията наместното население. Изграден е от монолитни плочи и колони образуващи кръгове.


Босненските пирамиди

Пирамидите са били сформирани още преди епохата на неолита. Радио-въглероден анализ, направен от Университета Шльонс, Полша през 2011г., доказва съществуването на пирамидите от най-древна епоха. Според това изледване босненските пирамиди са с хиляди години по-стари от тези в Египет. Във вътрешността на пирамидите са открити три подземни помещения и малко синьо езеро. Също толкова интересно и любопитно, е че езерото е със стерилно чиста вода, без бактерии, гъби, водорасли, микроорганизми, мъх, кал и животни. Наричат я жива вода, поради вярването, че пречиства организма. Има поверие, че тези помещения са вид „лечебни стаи“, в които тялото се регенерира по-бързо, а болестите изчезват.


Връх Кайлаш, Тибет

Върхът има религиозно значение за две религии – Будизма и Хиндуизма. И двете религии имат свои собствени легенди за енергийната сила на връх Кайлаш. Вярванията им са еднакви в това, че върхът е дом на Боговете и един от най-силните ненергийни центрове на света.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 5 оценки

Отзиви

Величка Ботина
Не съм била на всички тези места- но съм посещавала Белинташ . Преди седем години и след това.! Преди година го посетих отново! Силата, енергията която усетих преди 7 години я НЯМА ! Някаква странна сила е съсипала това място! Всички върхове на боровете са прекършени - разбирай това не може да е човешка ръка! Всички кладенци са сухи !!! Това никога преди не е било ! Не Ви препоръчвам да го посещавате!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...