Назад  |   Начало  »  Медия  »  Любопитно  »  Природа и здраве  »  5 техники за изцеление, които набират огромна скорост

5 техники за изцеление, които набират огромна скорост

5 техники за изцеление, които набират огромна скорост

Енергийното изцеление е известно още като аура или чакра лечение. Тези техники се категоризират като алтернативни лечебни методи. Използват се за лечение на състояния като умора, стрес, депресия, безпокойство и дори заболявания като хипертония и артрит.

В следващите редове ще научите, кои са 5-те техники за изцеление:

Медитация 

Медитацията е практика, която спомага за синхронизаиране на ума и тялото. Упражненията спомагат за повишаване на фокуса и отпускане на ума. Обикновено тази форма се практикува за повишаване на общото здраве и поведение.
Има много видове медитация, но повечето от тях имат четири общи елемента – спокойно и тихо място, удобна поза, открито отношение и обект на внимание. Според някои изследователи медитацията променя мозъчната дейност, като значително я подобрява. Медитацията се смята за безопасна, когато се практикува под наблюдението на сертифициран инструктор.Има информация, че в някои случаи медитацията намалява високото кръвно налягане, респираторни заболявания като грип и симптомите на синдром на раздразнените черва.

Рейки

Рейки е основата на японски метод, разработен през 1933 г. от будитски монах. Съществуват три нива на традиционните рейки. В някои американски болници рейки се предлагат без заплащане от пациентите.
Рейки разтваря енергийните блокове и насърчава естественото равновесие между тялото, ума и душата. В синхрон с медицинско лечение, подобрява кръвното налягане, увеличава енергийните нива, подпомага добрия сън и подкрепя здравето на имунната система.
Спомага за повишаване на фокуса, подпомага ума за разграничаване на негативизма.

Здравословно хранене

Здравословното хранене е особено важно за здраво тяло и дух. Консумирайте храни, които подпомагат организма. Орехите например имат много протеини, които оказват ефективно влияние в борбата с депресията, докато рибата и Омега-3 мастните киселини стимулират здравето на мозъка. Нискомаслените млечни продукти притежават витамин D. Високото съдържание на въглехидрати и фибри в пълнозърнестите храни помагат за подобряване на настроението освобождавайки серотонина (невромастер) в организма. Сокът от алое вера спомага за доброто здраве на храносмилателната система.

Рефлексология

Рефлексологията е притискане на отделни точки намиращи се в краката, ръцете и ушите. Смята се, че тези области са свързани с органите на тялото и тяхното притискане ще помогне за по-доброто им функциониране. Използват се и различни инструменти като топки, щеки и други. Много от кинезитерапевтите са добре запознати с възможностите на рефлексологията.
Смята се, че тези методи са безопасни, но твърде силното притискане и неопитността могат да засегнат важни точки на тялото, затова ако сте начинаещи направете първите опити за рефлексология с квалифицирано лице.

Акупунктура

Акупунктурата се извършва чрез поставяне на игли в кожата. Един от най-използваните методи в традиционната китайска медицина. Акупунктурата трябва да се узвършва само добре обучен лекар, който използва нови стерилни игли. Според китайската медицина, акупунктурата лекува стреса и депресията.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 10 оценки
прегледи 34284

Препоръчани продукти

Коментари за 5 техники за изцеление, които набират огромна скорост

 1. .

  haresva mi bih iskala da se nayha na tezi tehniki
  .

 2. 1.

  Има още една много мощна съвременна техника. Казва се "Човешка и универсална енергия". Основана е от виетнамският учител Люонг Мин Данг, който е създал нов начин за насърчаване на физическото, умственото и духовното благосъстояние чрез използването на Човешка и Универсална Енергия. Факултетът по Човешка и Универсална Енергия предлага образователни програми, изследващи неразделните взаимоотношения между тялото, ума и душата. Основната цел е да се насърчи балансираното състояние между тях. Тя се основава на техники на енергиен трансфер и медитация /специфична/, за да помогне на всеки да постигне здраве, щастие и духовно развитие. Методът се основава на отварянето на шест чакри, който са енергийните центрове на нашето тяло. Това дава възможност да управлявате Универсалната енергия ефективно и да я трансформирате на вашето тяло или на друго лице.

 3. 2.

  Веске ти общо взето описа Рейки

 4. 3.

  И все пак достъпните нива на Рейки са девет. Въпрос на учител

Подобни статии