Назад  |   Начало  »  Медия  »  Любопитно  »  Самоконтрол и мотивация  »  Тайната на щастието е да спрете да си поставяте цели

Тайната на щастието е да спрете да си поставяте цели

Тайната на щастието е да спрете да си поставяте цели

Да, правилно сте прочели. Тайната за постигане на щастие е да престанете да поставяте контрол над целия си бъдещ живот. Спрете да определяте целите си за години напред.

 

Гледайте на живота като на картина, която рисувате днес и трябва да завършите днес, а не като на безкрайна стълба, която изкачвате всеки ден, а краят й все остава невидим.

Училища, работа, кариера, всеки ангажимент е миг от нашия живот и вместо да го пропускаме трябва да му наслаждаваме с пълна сила. Може би ще пропуснете да се поздравите за добре свършената работа и ще се фокусирате върху следващото предизвикателство? Но, защо? Всяко хубаво нещо във вашия живот заслужава да бъде забелязано.

Отделете малко време и вижте колко далеч сте стигнали по пътя на живота, обърнете се назад и с усмивка си спомнете за щастливите мигове през които сте минали, а дали има такива, които тогава сте подминали?! Научете се да следвате потока на живота, за да бъдете щастливи във всеки момент и във всяко нещо, което постигате днес.

Научете се да се наслаждавате и да се съсредоточите върху настоящето и се наслаждавайте на своето пътуване, вместо да пропуснете мига забързани към следващото постижение.

Рейтинг: 4.6/5 на базата на 7 оценки
прегледи 8412

Препоръчани продукти

Коментари за Тайната на щастието е да спрете да си поставяте цели

 1. .

  БЕЗ МЕЧТИ НЯМА ЖИВОТ!

 2. 1.

  Разбирането за смисъла на тази кратка статия, може да ти отнеме цял един живот. Ние винаги сме забързани на някъде към нещо ново и различно. Повечето хора биха си казали, че да се носиш по течението на живота, това е лудост. Че трябва да имаш цели, планови, крачки, стъпки, абе ... въобще всичко онова което отклонява съзнанието ти от настоящия момент. Ама нали така са ни научили. Нашите родители, нашите учители, обществото. И така неудовлетворени бързаме и бързаме, без да знаем към какво. А колко невероятно е усещането да се носиш по течението и да си винаги с отворено сърце и очи. Дерзайте и се осмелете да изпитате от това, да се носите ...

 3. 2.

  Абсолютно измислено.... Как може да няма 4овек ме4ти и цели...? Нали таината на успеха казва то4но обратното...ако нямаме цели ,ште се лутаме като бодите на реките от бряг в бряг,и няма да знаем на каде сме трагнали и какво о4акваме да полу4им от живота...Хората за какво се молят пред Бога...? Как мозе да пишете такива статии...?????

 4. 3.

  Статия за безделници...Следвай мечтите си, доколкото можеш...Това е истината.

 5. 4.

  Статията е много добра. Мисля, че тези, които критикуват са прочели единствено заглавието. Съгласен съм с написаното по-горе, че не може да бъде правилно разбрана от всеки.

Подобни статии