Назад  |   Начало  »  Медия  »  Любопитно  »  Самоконтрол и мотивация  »  Съвети за здраве и дълголетие на монасите от Шаолин

Съвети за здраве и дълголетие на монасите от Шаолин

Съвети за здраве и дълголетие на монасите от Шаолин

Хората винаги казват, че здравето е най-важното нещо на света. Колко от нас обаче обръщат наистина сериозно внимание на здравето си. Това е нещо изключително важно, на което трябва да обърнем сериозно внимание още днес.
Представяме ви няколко много полезни съвета на монасите от Шаолин, които ще ви помогнат останете млади и да водите по-здравословен и пълноценен живот.

10 съвета как да останем млади:

1. Не мислете прекалено много. Мисленето изразходва много енергия. Прекаленото обмисляне на нещата може да ви направи да изглеждате стари.

2. Не говорете твърде много. Хората говорят или вършат неща. Бъдете от тези, които вършат неща.

3. Работете в продължение на 40 минути, след което починете 10 минути. Когато вниманието ви е насочено постоянно към едно и също нещо може да увредите очите и вътрешните органи или да нарушите своя вътрешен мир.

4. Когато сме щастливи, трябва да контролираме своето щастие. Ако загубим контрола може да навредим на енергията на белите дробове.

5. Не се тревожете прекалено много и не се ядосвайте, защото това вреди на черния дроб и червата.

6. Не преяждайте, защото това вреди на далака. Яжте по-често, но по-малки количества храна и само когато се чувствате леко гладни.

7. Отделяйте необходимото време, с каквото и да се захванете. Не бързайте прекалено много. Не забравяйте поговорката: „Бързай бавно, за да постигнеш целите си“.

8. Ако практикувате само физически упражнения и не правите „Ци Гун” (Китайска система за физически упражнения и контрол на дишането, свързана с Тай Чи) ще загубите вътрешния си баланс и ще станете нетърпеливи. Ци Гун ще ви помогне да балансирате своите Ин и Ян енергии.

9. Ако не практикувате медитация, физически упражнения и Ци Гун няма как да използвате пълноценно своята Ян енергия.

10. Древното бойно изкуство Кунг Фу носи всичко, което ни е необходимо. Целта на обучението по Кунг Фу е балансиране на Ин и Ян енергиите. Не е важно, колко часа ще практикувате. Важно е да разберете от какво се нуждае тялото ви.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 3584

Препоръчани продукти

Коментари за Съвети за здраве и дълголетие на монасите от Шаолин

    Подобни статии