Назад  |   Начало  »  Медия  »  Любопитно  »  История, митове и легенд...  »  Сините очи мистериозно са се появили на Земята преди около 10 000 години

Сините очи мистериозно са се появили на Земята преди около 10 000 години

Сините очи мистериозно са се появили на Земята преди около 10 000 години

Екип от изследователи от университета в Копенхаген са установили, че една единствена мутация е довела до появата на хора със сини очи. Според тях всички хора със сини очи по света са генетично свързани с човек, живял в регио на Черно море преди около 10 000 години.

Изследването бе публикувано в списание „Journal of Human Genetics“. Според него мутацията в ген наречен ОСА2 се е появила преди близо 8000 години и може да бъде проследена до древен човек, живял в района около Черно море.

Д-р Ханс Ейберг твърди, че преди това всички хора били с кафяви очи. „Генетичната мутация, която засяга гена ОСА2 в нашите хромозоми е довела до създаването на „прекъсвач“, който буквално е „изключил“ възможността за производство на кафяви очи." - споделя д-р Ханс Ейбер.

Кафявият пигмент меланин все още е доминантен, но през последната Ледникова епоха европейските народи развили тази рядка мутация, която ги отличава от всички останали раси на Земята. Деветдесет и пет процента от европейците в скандинавските страни имат сини очи. Там се среща и голямо разнообразие в цвета на косата и кожата. Като цяло в Европа се среща най-голямо разнообразие от различна пигментация на косата, очите и кожата, в сравнение с всички други континенти. Тези мутации са се случили съвсем скоро в исторически план, тъй като според мейнстрийм историците Европа е била колонизирана само преди няколко хиляди години.

Има данни обаче, за жена с черна коса и сини очи, която е датирана, че е живяла на Земята преди около 25 000 години. Според изследователите става въпрос за кръстосване с неандерталци. Тук обаче се появява сериозно противоречие в тази теория, тъй като в ДНК-то на съвременните Хомо Сапиенс няма следи от ДНК на неандерталци. Мейнстрийм историците обаче продължават да настояват, че подобно кръстосване с неандерталци е имало, просто защото не могат да си обяснят по друг начин нещата.

Основният въпрос е как така преди 10 000 години на Земята не е имало хора със сини очи, а днес между 20 и 40% от европейците са синеоки. Тази мутация в гена обаче има и положителна страна, защото статистически погледнато синеоките хора имат повече деца.

Откритието на мутацията довела до появата на сини очи ни кара да си зададем няколко интересни въпроса:

Всички знаем за Шумерските записи и как там подробно са описани същества наречени Анунаки. Според шумерските записи Анунаките генетично променили земните жители, за да създадат една по-подчинена и робска раса. Възможно ли е появата на хора със сини очи да има нещо общо с генетичните манипулации на Анунаките?

Интересни истории от другия край на света разказват как маите са били посетени от космическо същество на име Кецалкоатъл, който ги научил на астрономия, математика, медицина и селско стопанство. Кецалкоатъл е описван като същество с руса коса и сини очи, идващо от съзвездието Плеяди. Възможно ли е именно Плеядите да са мястото откъдето идва синеокия ген при хората?

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 4978

Препоръчани продукти

Коментари за Сините очи мистериозно са се появили на Земята преди около 10 000 години

    Подобни статии