Назад  |   Начало  »  Медия  »  Любопитно  »  Самоконтрол и мотивация  »  Седемте истини за успеха, които се боим да проумеем

Седемте истини за успеха, които се боим да проумеем

Седемте истини за успеха, които се боим да проумеем

За много хора изглежда логично, че ако имате добро образование, позитивно мислене, то със сигурност ще станете много успешен.  Истината е, че животът е пълен със случаи, когато това е напълно недостатъчно. Добре утъпканият път към успеха невинаги води до  добра кариера, а дори и тя да се случи, не е сигурно, че ще сте щастливи. Всеки човек, тръгнал към преследване на добрия статус и  на благоденствието, трябва да мине през няколко от най-трудните за разбиране универсални истини, които никак не искаме да  приемем.
1. На Вселената не и пука никак за това дали ти ще успееш или няма.
Ако си успял, струва ти се, че ти управляваш света. Но ако се провалиш, смяташ, че всички са срещу теб. Истината е, че нито едно от  тези твърдения не е вярно. Всеки си носи собствената отговорност.
2. Най-голямата пречка за успеха е...вашето его.
Ако успеете да разберете, че не сте центъра на Вселената, трябва да погледнете и към вашата вътрешна вселена. Много вероятно е  да трябва и да помислите за някакви промени, ако всичко започнато от вас се проваля, а вие имате ясната причина защо това се е  случило. Има една точка, в която сте прекалено стар, за да обвинявате родителите си, роднините, приятелите, лошото време или  каквото и да е за вашия неуспех. Често това означава, че вие просто не сте поели управлението в ръцете си.
3. Никой не ви дължи нищо.
Много е важно през добро и етично поведение да изградите професионална мрежа с добра репутация, като нямате гаранция никаква,  че добрите ви дела ще бъдат заплатени или върнати по някакъв начин. Просто ги направете.
4. Късметът е огромна част от успеха.
Много често успехът зависи само от това да сте на правилното място в подходящата професионална и бизнес среда. Не ги  подценявайте и ги градете, докато просто чакате късмета си. Много е страшно да се мисли колко зависи всичко от него, защото това е  признание, че нещата са извън нашия контрол. Но това е истината.
5. Всичко може да изчезне за един миг.
Ако кариерата ви върви добре, правите пари, имате къща и деца в университет, то радвайте се, но знайте, че няма да е винаги така.  Живейте днес и бъдете благодарен за всичко.
6. Да мислите, говорите и правите "правилните неща" не означава успех.
Дипломата от университета и работохолизмът невинаги водят до успех. И дори и те да ви доведат до влияние и пари, това погледнато  от друг ъгъл си е чист провал.
7. Вие сам определяте какво означава "успех" за вас.
Да имате много пари и уважението на колегите е нещо страхотно, но имате сериозната опасност да се провалите, ако се ограничите  само в тях. Погледнато реално, те не са никакъв принос за вашето щастие или себереализация. Щастието е точно толкова голямо,  колкото вие му  позволите то да бъде.
За много от хората е трудно да приемат по-горните съвети, но човек понякога трябва да ги научи по трудния начин, за да ги разбере.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 4 оценки
прегледи 8302

Препоръчани продукти

Коментари за Седемте истини за успеха, които се боим да проумеем

 1. .

  Поредната порция неяцни заповеди от неясно кой бог.

 2. 1.

  Анонимен срам те е да сложиш името си под коментар е като гледам коментара ти напълно основателно.

 3. 2.

  Не са заповеди а съвети да живееш по добре тъпан

 4. 3.

  Mного вярно. Човек трябва не само да го прочете, но и да обмисли внимателно всяка дума от седемте точки. Формулирано е много точно.

 5. 4.

  Теорията и фантасмагориите са едно, а практиката показва и доказва - съвсем друго...

Подобни статии