PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Космос и непознати територии

Първата снимка на открития Космос - 26 октомври, 1946 година

Нека да ви представим първата снимка на открития Космос - влязла в историята на човешкия вид.

Тя е направена на  24 октомври, 1946 година. Заснета  е с  35 милиметрова камера, закрепена за ракетата V2. Както пишат тогава - "така биха видели планетата ни извънземните, които решат да ни посетят".

 

 Любопитен факт, ракетата V2 е дело на немският учен Вернер Фон Браун, който едва 14 месеца след края на Втората световна война, вече е  част от екип американски учени, които използват разработките му, за да достигнат Космоса.

Самата ракета е била част от немската военна стратегия, която е планирала с V2 да бомбандира и унищожи Лондон. След края на войната, Вернер Фон Браун с всички свои разработки и ракети отива в САЩ.

Интересен факт е,  че дължим тази снимка на една случайност, лудата идея на един от учените да прикрепи камерата. По това време, учените въобще не се интересували от снимки, а по-скоро търсели данни за странни излъчвания и аеродинамичността на апарата.

Веднъж направени, те излизат в National Geographic през 1950 и правят истински бум сред читателите. Не се учудвайте, но те са цитирани като основна причина за големия интерес на хората в онези години към Космоса - огромната непозната територия, която тепърва може да бъде видяна и усетена.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...