Назад до Самоконтрол и мотивация

Прочистване на жизнената среда от негативни енергии

Прочистването на дома, колата или офиса от негативни енергии е много важно, ако искате да върнете хармонията обратно в живота си. Отрицателните енергии възникват поради редица причини, сред които: Негативни мисли на настоящи или предишни собственици или наематели на жилището; Неуравновесена емоционална енергия на настоящи или предишни собственици или наематели; Неуравновесена енергия на околната среда и др.

Носители на негативни енергии могат да бъдат съвременните технологии – например мобилни телефони, компютри, микровълнови печки и т.н. Могат да бъдат и различни обекти в дома, например: антики, използвани или нови мебели, употребявани бижута, произведения на изкуството и всякакви други вещи произведени на ръка.

Всеки път, когато почиствате дома си вие отстранявате негативните енергии. Почистването на дома или работното място ще направи всичко по-положително и по-леко. Това е в резултат премахване на нещата, от които вече нямате нужда или токсични продукти от заобикалящата ви среда. Дори едно отваряне на прозорец носи свеж въздух и положителна енергия.

Други техники за прочистване на дома включват опушване с билки или тамян, пречистване с камбани, чинели и пеене на мантри.

Кога и какво трябва да пречистим от негативна енергия

Без значение какъв метод сте избрали за почистване негативни енергии, винаги трябва съзнанието ви да е чисто и да не се разсейвате. Намалете звука на радиото и телевизора, защото имате нужда от тиха и спокойна атмосфера. Настройте се за това, че трябва да прочистете негативните енергии. Визуализирайте как те се стопяват и изчезват. Изговаряйте думи на ум или на глас, които имат за цел да премахнат отрицателната енергия.

Думите трябва да се изговарят бавно и фокусирано като мантра. Визуализирайте как пространството, в което се намирате е заобиколено от положителна енергия.
Всеки дом или офис трябва периодично да се пречиства от негативни енергии. Колко често да се прави, зависи от вас самите и нещата, които се случват в живота ви. С времето и практиката ще развиете интуиция кога е настъпил момента.

Представяме ви и няколко съвета за това, кога е добър момент за пречистване на негативни енергии:

  • Когато се местите да живеете в ново жилище трябва щателно да пречистите помещението. Трябва да премахнете всички негативни емоции на предишните обитатели и други негативни енергии.
  • След заболяване на член от семейството негативната енергия трябва да бъде изчистена.
  • Всякакви антики, използвани преди това от други хора (особено бижута) трябва да бъдат индивидуално изчистени от негативна енергия. Ако предишния собственик е бил нещастен човек, неговата негативна енергия е вплетена в конкретната вещ и трябва да бъде премахната.

Избягвайте да купувате легло втора употреба. Предишните собственици са прекарали толкова много време в него и ако нещо е измъчвало съзнанието им, то и леглото ще бъде „напоено“ с негативизъм.

Употребяваните бижута трябва да бъдат изчистени, защото те улавят енергията на предишния си ползвател. Трябва да изчистите и презаредите всичките си бижута, кристали и скъпоценни камъни, особено ако се чувствате зле.

Съществуват редица методи за почистване на бижута, скъпоценни камъни и кристали:

  • Почистване с морска сол – солта може да се разтвори във вода или да се използва в сухо насипно състояние. Ако я разтваряте във вода, смесете една супена лъжица морска сол в чаша вода или керамичен съд. Не използвайте метални или пластмасови съдове. Поставете камъните в разтвора в продължение на няколко часа или една нощ. Ако използвате сол в насипно състояние, покрийте камъните със сол, отново в стъклен или керамичен съд за няколко часа или една нощ.
  • Измийте бижутата и камъните в морето или океана.
  • Изчистване чрез слънчева светлина – оставете бижутата и камъните за един ден на пряка слънчева светлина.
  • Изчистване чрез лунна светлина – оставете бижутата или камъните за една нощ на пряка лунна светлина, по време на пълнолуние.
  • Негативната енергия от бижута и камъни може да се премахне и с помощта на махало.

Ако вие или някой член на семейството ви се почувствате зле, една от първите превантивни мерки е да пречистите жилищното си пространство от негативни енергии. Те са опасни за здравето ви и могат да доведат до емоционално, физическо или психическо разстройство. Затова винаги, когато се местите в нов дом или офис, отделете необходимото време и прочистете жизнената си среда от тези вредни негативни енергии.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...