PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

7 прости правила, които ще ви помогнат да живеете по-добре

1. Примирете се с миналото си, за да не смущавате хода на ежедневието си.
Наистина, миналото си е минало, не се измъчвайте постоянно за това, което и да искате, няма как да промените. Приемете, че това са били уроци, от които сте се нуждаели, за да станете по-добър. Звучи логично, нали?
2. Това, което хората мислят за вас, всъщност не ви касае.
Представете си, че желаете всички хора около вас да имат най-доброто възможно мнение за вас. Възможно ли е? Просто живейте така, както го усещате, с максимално уважение и разбиране към околните. Работи!
3. Времето лекува почти всичко. Значи ви трябва време.
Наистина, върнете се година назад. Тогавашните ви проблеми сега ви се струват шега, с която нямате никакви притеснения. Просто си дайте време.
4. Никой друг не отговаря за щастието ви, освен самите вие.
Да, вземете се в ръце. Никой не е длъжен да стои до вас, да работи за вас, да ви прави щастливи. Никой, освен самите вие. Всички останали го правят по желание или под принуда. И двете не продължават дълго.
5. Не си сравнявайте живота с живота на другите и не бързайте да ги съдите или да им завиждате, никой не знае накъде върви пътуването ни.
Ако се възмутите от някого, ако ви хареса къщата му, децата му, животът му, не бързайте да завидите или да вдигнете назидателно пръст срещу него. Никой не знае истината за успеха или неуспеха, за щастието и нещастието, а всеки достига до тях по различен път.
6. Стига сте мислили постоянно за всичко. Не се притеснявайте, че не знаете отговорите, те идват сами, когато най-малко ги очаквате.
Просто не се отчайвайте и вървете напред, нещата се случват, когато най-малко ги очаквате.
7. Усмихнете се, не всички проблеми на света са ваша собственост.
Има толкова много прекрасни неща, до които не сте се докоснали. Ще имате времето, възможността и своя момент. Спрете ли, оплетени от проблеми, вие никога няма да стигнете до тях.

Рейтинг:
4.1/5 на базата на 14 оценки

Отзиви

Времето наистина лекува ако живееш с настоящето а не с миналото
Абсолютно вярно! И 7_те действат. Дерзайте!
РОЗАЛИЯ ТОДОРОВА УСМИХВАЙ СЕ ДРЪЗКО НА ЖИВОТА И ТОЙ ЩЕ ТИ СЕ УСМИХНЕ!!!!!!!!!!!
Теодора
Ако сте изгубили детето си, приказката че времето лекува просто не е вярна. НЕ Е.
Анонимен
Господ е казал не поглеждай на зад за да бъдеш спасен
Виж още отзиви
Коментирай
loading...