Назад  |   Начало  »  Медия  »  Любопитно  »  Самоконтрол и мотивация  »  Притча за счетоводителя, който прославял Бог на всеки свой документ

Притча за счетоводителя, който прославял Бог на всеки свой документ

Притча за счетоводителя, който прославял Бог на всеки свой документ

Живял един много праведен и живеещ в името на Бога човек, който бил счетоводител. Страхотно добър бил в сметките, изключително прецизен и точен. Но гледайки неговите сметки, на всички правело впечатление, че в дъното на всеки лист той пишел "Слава на Бога!". Нямало как да не тръгнат различни версии, много от тях даже се шегували, че когато му излизат сметките, той благодарял на Бога за късмета. Други пък твърдели, че това било изтънчена подигравка. Но все пак, решили се да питат:
- Ще ни кажеш ли все пак, защо на всеки твой лист има "Слава на Бога!". Подигравка ли е това или наистина благодариш?
Той се засмял:
- Никога ли не ви е правило впечатление, че много хора славят Бог, докато си правят други сметки и планове. Не ви ли е хрумвало, че може да се случи и обратното - именно насред сметките да го прославиш - нещо съвсем естествено.
Хората много се замислили и не знаели какво да отговорят.

Както и да си го кажем, тази притча няма как да не ни замисли, дори и хората, които не вярваме в традиционното послание за това кой или какво е Бог. Но всички сме виждали хората, които изповядвайки нещо свято, правят своите тънки сметки. Свикнали сме да не ги забелязваме, такава е тяхната и нашата природа. Вече дори не се и ядосваме. Но защо се учудваме на хората, които живеейки в своето ежедневие, правят неща, достойни за възхищение. Тази притча е посветена на тях, дано успее да отвори и вашите очи.


Рейтинг: 5.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 3356

Препоръчани продукти

Коментари за Притча за счетоводителя, който прославял Бог на всеки свой документ

    Подобни статии