Назад  |   Начало  »  Медия  »  Любопитно  »  Самоконтрол и мотивация  »  Притча за обущаря и неговите двама сина - как да видим възможностите

Притча за обущаря и неговите двама сина - как да видим възможностите

Притча за обущаря и неговите двама сина - как да видим възможностите

Често си говорим за възможностите и за далновидността, като основа за човешкия успех. Този път ще ви разкажем една притча, в която всеки от вас ще види себе си и начина, по който реагира на предизвикателствата на живота.
Преди много, много години, в една далечна страна живеел обущар, който имал двама сина. Когато те пораснали и добре овладели занаята, той им предложил да тръгнат да пътуват, за да намерят своето препитание. В тяхната страна вече имало много обущари и нямало работа за всички. Все някъде щели да намерят достатъчно работа, защото и двамата били добри майстори на обувки.

Пътували много и най-накрая стигнали до далечна страна, в която обувките все още били нещо непознато и всички хора ходели боси. Единият син написал на татко си - "Тате, много те моля, прати ми пари да се върна, тук няма смисъл да правя каквото и да е". Другият син също написал писмо на баща си  - " Татко, прати ми инструментите и малко кожа, тук има много работа за мен".
Понякога просто трябва да отворим очи по-широко и да гледаме напред, нали?


Рейтинг: 5.0/5 на базата на 4 оценки
прегледи 3731

Препоръчани продукти

Коментари за Притча за обущаря и неговите двама сина - как да видим възможностите

 1. .

  hubavo

 2. 1.

  Вижда се ясно. Разликата м/у братята. Единият вижда много работа а другият не вижда работа.

 3. 2.

  по-точно единия вижда положителното ,другия отрицателното в ситуацията.По -добре да виждаме положителното ^^

 4. 3.

  Единият е песимист и лесно се отказва от трудностите,другия оптимист продължава наперд.

Подобни статии