Назад  |   Начало  »  Медия  »  Любопитно  »  Самоконтрол и мотивация  »  Притча за слугата на дявола, който обрал своя господар

Притча за слугата на дявола, който обрал своя господар

Притча за слугата на дявола, който обрал своя господар

Веднъж един от слугите на дявола решил да припечели пари, затова окрал господаря си и изложил окраденото на търг. Опаковал внимателно всички инструменти и им залепил етикети с наименованията и цените така, че да ориентират лесно клиентите.

Колекцията била пре-богата. Лъскава кама с етикет "Завист" стояла спокойно до тежък чук с етикет "Гняв", а в съседното сандъче имало бездънна дупка с етикет "Алчност". На следващите рафтове били изложени инструментите на "Страх", "Гордост" и "Омраза", а до тях се виждали инструментите "Недоверие", "Отмъстителност" и "Неблагодарност".

А в най-далечното сандъче на най-отдалечения рафт лежал малък, олющен, невзрачен клин с етикет "Отчаяние". Изненадващо, той струвал повече от всички останали инструменти взети заедно.

Посетителите попитали слугата:
- Защо "Отчаяние" струва толкова много? Това е нелепо!

Слугата се усмихнал лукаво и отговорил:
- Това е инструментът в арсенала на дявола, на който той разчита повече от всички други! "Отчаяние" е безотказен инструмент! Защото ако дяволът успее да вкара този клин в главата на който и да е човек - това отваря вратата за лесно използване на всички останали инструменти от арсенала му!

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 1833

Препоръчани продукти

Коментари за Притча за слугата на дявола, който обрал своя господар

    Подобни статии