Назад  |   Начало  »  Медия  »  Любопитно  »  Самоконтрол и мотивация  »  Притчата за добрия и лошия късмет

Притчата за добрия и лошия късмет

Притчата за добрия и лошия късмет

Имало някога едно момче, което живеело в малко градче. Спокойно и безгрижно, то растяло. За неговия 14-ти рожден ден му подарили кон. Всички се възхитили и коментирали, че това дете е един голям късметлия. Само един старец възкликнал - Да видим! И докато яздело един ден, момчето паднало от коня и много време лежало в гипс. Всички го жалели, коментирали лошия му късмет, но старецът отговарял на всички само с простото - Да видим!
Минало време, избухнала страшна война и всички мъже, даже и момчетата отишли на фронта. Останал само нашият герой, който тъкмо му свалили гипса. Всички хора възхитено и със завист говорели за неговия страшен късмет, а дядото само си повтарял своето...Да видим!

Не знаем какво е станало след това, но вероятно всеки от вас е решил, че е разбрал поуката от тази кратка история. Тя вероятно е такава,че не трябва да бързаме да се радваме или да съжаляваме, времето си тече, нещата се променят. Девет пъти мерете, един път режете, но и тогава трябва да сте готови да се окаже, че няма какво да направите с отрязаното парче. Светът е толкова шарен и непредсказуем, че във всеки момент може радостта ви да се превърне в мъка или тъгата в смях. Бъдете готови за това. И ако сте сигурни, че сте го разбрали, нека да повторим думите на стареца...ДА ВИДИМ!

Рейтинг: 4.0/5 на базата на 5 оценки
прегледи 5496

Препоръчани продукти

Коментари за Притчата за добрия и лошия късмет

  1. .

    Не се стрхувай от лишото и на хубавото не се радвай много

  2. 1.

    Всяко зло за добро

  3. 2.

    E wte vidim

Подобни статии