🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Природа и здраве

Признаци, чрез които тялото ни сигнализира за претоварване с токсини

Съществуват някои основни признаци и симптоми, които могат да ни помогнат да разберем, че в тялото ни има натрупване на повече токсини. Някои от тези симптоми включват главоболие, смущения в съня, спазми, обриви, акне, подуване, болки в ставите и други.

 

Списъкът може да стане доста дълъг затова, ето кои са основните индикации за натрупване на токсини, за които тялото ни сигнализира.

Запек – Червата отстраняват по естествен начин отпадъците от организма. Ако станат лениви и нередовни, това вероятно е в следствие на натрупаните токсини в организма.

Лош дъх – Лошият дъх винаги сигнализира за здравословен проблем в организма. Може да миете зъбите си редовно, да дъвчете дъвка, да смучете ароматни ментови бонбони, но докато не откриете точната причина за появата му няма да се избавите от него. Това може да бъде и знак, че черният дроб и дебелото черво са претоварени от токсини и не могат да ги елиминират своевременно.

Силна чувствителност към миризми - Ако не сте бременна, би могло да се предположи, че тази непоносимост се дължи на токсичното претоварване на тялото. Възможно е да проявите висока чувствителност както към леки аромати така и към по силни като парфюми, лепила, цветни аромати и други.

Наднормено тегло/ подуване - Не само консумацията на вредни храни може да доведе до отичане, подуване и напълняване. Някои токсини като например пестициди и диоксини се съхраняват в мастните клетки. Това значително намалява възможностите за изчистване и отслабване.

Сега какво? Ако смятате, че вашият организъм е претоварен от натрупани токсини има няколко начина за изчистване от тях. Пийте в големи количества чиста филтрирана вода, включете зеления чай към вашият ежедневен режим, защото той е естествен детоксикатор. Забравете за вредните и ''нечисти'' храни. Стойте далеч от преработените хранителни продукти (чипс, бисквити, храни за бързо хранене). Включете повече фибри към вашите хранения. Добри източници на фибри са плодовете и зеленчуците, както и пълнозърнестите храни. Спрете консумацията на алкохолни напитки, движете се повече и намирайте време за физически упражнения.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 5 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...