PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Необяснимо и загадъчно

Предсказанията на Нострадамус, които се сбъднаха

Мишел Дьо Нострадам, или Нострадамус е известен френски аптекар, смятан и за отличен ясновидец, чийто пророчества и предсказания обиколиха света. Неговата книга "Пророчествата" му спечелва световно признание и предизвиква огромен интерес.

 

 

Атаките на 11 Септември 

"Вулканичен огън в центъра на новия град. Ужаса ще накара града да трепери. Две големи сили ще воюват дълго време. През 1999 г. ще дойде Царят на терора". Новият град е препратка към Ню Йорк, а Вулканичната лава – падащите Кули Близнаци. Като "Цар на терора" се интерпретира Бин Ладен.

Възходът на Наполеон 

''Там ще бъде нещо по-силно от пожар, той ще бъде пръв за Франция" Ако думите PAU NAY LORON се разкодират се предполага, че означават Наполеон Рой или Наполеон Бонапарт ще бъде един от най-великите владетели, които Франция някога ще има.

Смъртта на Хенри II 

"Младият лъв ще надвие по-старият. Той ще прониже очите му през златна клетка, а смъртта му ще бъде жестока." (четиристишие 35) . Хенри взел участие в битка с срещу граф Монтгомъри, който бил с шест години по-млад от Хенри. На щитовете им имало изобразени лъвски фигури. Хенри II е ранен на две места между слепоочието и в главата (короната се свързва със Златната клетка). В продължение на 10 дни краля изживява дните си в непоносима болка, след това умира (тук разчитаме написаното за жестоката му смърт).

Опожаряването на Лондон 

"Кръвта на праведния ще бъде пазена от Лондон. Огънят ще го изпепели през 66 г." (глава 2, черистишие 51). В това пророчество Нострадамус посочва точната година на големия пожар в Лондон: 02.09.1666г. Една единствена искра успява да изпепели целия средновековен Лондон. Градът гори в продължение на 5 дни, а след пожара 87 църкви и 13,200 къщи са опожарени. Въпреки загубите, пожарът може би е предотвратил загубата на хиляди човешки животи. Огънят е направил услуга на хората, изтребвайки плъховете, носители на чумата. Така се смята, че е спасена и "кръвта на праведните".

Френската революция 

"Поробените хора песни пеят, искат първенците и лордовете да видят в затвор".Щурмуването на Бастилията от френския народ бележи началото на Френската революция, 14 юли 1789 г. В книгата се откриват още редица откъси свързани с тази историческа за народа на Франция революция. Нострадамус успява да я предскаже цели 200 години, преди нейното настъпване.

Смъртта на братята Кенеди 

"Великият мъж ще бъде повален през деня от мълния, друг ще падне през нощта. Конфликт в Лондон и мор в Тоскана". (глава 1, четиристишие 27). През 1963 г. президентът на САЩ, Джон Кенеди е бил повален от куршум в 12 часа на обяд. Неговият брат Робърт Кенеди е бил застрелян в 1 часа през нощта, след 5 години (друг ще падне през нощта). През същата година в Лондон и Париж бунтовете не стихват, Флоренция е залята от огромно наводнение, което води до страх от мор в града.

Други прогнози, за които също се смята, че са се сбъднали:

  • Хитлер и Втората Световна война
  • Смъртта на принцеса Даяна
  • Смъртта на Майка Тереза
  • Урагана Катрина
  • Войната в Ирак
  • Ядрените нападения над Хирошима и Нагазаки
  • Барак Обама като президент на САЩ

Трябва да се обосновем, че сбъднатите предсказания на Нострадамус са интерпретация на написаното и казано от него, а не безспорен факт. Четиристишията на Нострадамус са написани предимно на френски език с включени думи и на латински, гръцки, и италиански език. Голяма част от неговите слова са написани доста неясно, което позволява широка възможност за свързване с различни събития, случили се през различни епохи. Много хора приемат написаното като безспорни гадателски възможности, за други това е просто едно съвпадение.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...