Назад  |   Начало  »  Медия  »  Любопитно  »  Необяснимо и загадъчно  »  Паралелните светове вероятно съществуват и взаимодействат помежду си

Паралелните светове вероятно съществуват и взаимодействат помежду си

Паралелните светове вероятно съществуват и взаимодействат помежду си

Идеята за паралелните светове е сред любимите теми на писателите на научна фантастика, но и популярен обект на интерес от много изследователи. Според някои от тях съществуват две различни версии на един и същи свят с малки разлики помежду им. Изглежда, че вероятността за това съществуване може да се окаже една наистина неналудничава идея, ако се опрем на квантовата теория.
Група австралийски и американски физици, правят изводи, че може да съществуват няколко версии на нашата вселена, които могат да взаимодействат помежду си на квантово ниво. Д-р Хауърд Уайзман и д-р Майкъл Зала от Грифит Университет в Австралия, заедно с д-р Дирк Андре Декерт от университета в Калифорния са публикували тяхната така наречена теория: ''Взаимодействие между световете'' в списание Phisical Review X.
Фактът, че квантовата механика може да покаже странни явления е известен, като се нарушат причината и следствието. Ето защо е толкова трудно да се обясни същността на тези явления.
''Всяко обяснение за квантовите явления ще бъде странно, защото няма ясни правила за стандарта и нестандартна на квантовата механика. Все още всичко е на етап лабораторни експерименти. Нашето твърдение е че има обикновени паралелни светове, които си взаимодействат по специален и фин начин'' – Д-р Уайзман.
Новата теория е алтернативна концепция на друга наречена ''много светове'', която беше изложена през 1950 г. от американския физик Хю Еверет, която също обяснява за квантовите частици и вероятността да се намираме в две вселени едновременно. Според тази теория множество Вселени могат да се препокриват и влияят една от друга/
Учените изтъкват три ключови точки за разбирането на паралелните - Първо: гигантският брой вселени, които могат да бъдат почти идентични. Второ: Всички вселени се намират в еднакво състояние. Трето – съществува сила на отблъскване между тези вселени, което е причина за квантовите взаимодействия между тях.
Независимо от някои отправени негативни критики като например статията на чешкия физик Лубош Моти, в която той определя подхода на учените като ''безнадеждна загуба на време'', проф. Уайзмън и неговият екип са оптимистично настроени за перспективите на своите изследвания. Най-голямото предизвикателство, което стои пред екипа му е да предложат начини за тестване на хипотезата си и да намерят индикации за възможни взаимодействия и контакти с други светове.
''Идеята за взаимодействия с други вселени вече не е чиста фантазия...''
                                                                                                                      проф. д-р Уайзман

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 9167

Препоръчани продукти

Коментари за Паралелните светове вероятно съществуват и взаимодействат помежду си

  1. .

    ПАРАЛЕЛНИТЕ СВЕТОВЕ, СЪЩЕСТВУВАТ. Това значи, че всеки от нас, има свой двойник, на същата като нашата Планета и прави същото което правим ние тук, на земята. Интересното е, че при започване на всеко действие, двамата двойници, се редуват.
    Информацията е, от АКАШОВИТЕ ХРОНИКИ.

Подобни статии

История за едно левче

История за едно левче

Днес, докато пазарувах в хипермаркет от голяма верига, на касата станах свидетел на следното:Възраст...