Назад  |   Начало  »  Медия  »  Любопитно  »  Самоконтрол и мотивация  »  Опознаването на подсъзнанието ще промени живота ви

Опознаването на подсъзнанието ще промени живота ви

Опознаването на подсъзнанието ще промени живота ви

Всеки има вътрешно съзнание, което е най-популярно с наименованието подсъзнание. Зигмунд Фройд е един от първите, който описва подсъзнанието и го определя, като причинител на различни заболявания. Швейцарският психиатър д-р Карл Юнг нарича духовната част на ума супер съзнание, което е пряко свързано с Бог.

Подсъзнанието работи като компютър. То може да вдъхновява, ръководи и е постоянен склад на паметта. Нашият ум помни всичко, което виждаме, чувстваме и преживяваме, но е много трудно да си го припомни. Смята се, че подсъзнанието може да запамети от 70 до 100 ТРИЛИОНА изображения. Всички наши чувства, емоции и преживявания се запазват под формата на изображения или звуци. Точно както компютъра цифровизира информацията, нашият мозък прави същото.

Подсъзнанието никога не спи, никога не си почива, то е винаги на линия, защото контролира нашата сърдечна дейност, кръвообращението, регулира храносмилането и отделителната система. Подсъзнанието контролира всички жизненоважни процеси и функции на тялото и знае отговорите на всички проблеми.

Обективния ум се учи благодарение на наблюдението, опита и образованието. Той функционира, благодарение на аргументите и разсъжденията. От друга страна подсъзнанието функционира най-добре, когато сетивата на обективния ум не улавят нищо.

Мислите се пренасят от съзнанието към подсъзнанието, а в мозъчните клетки това се запаметява като изображение или филм. Подсъзнанието използва всяка частица информация събрана по време на живота ни. То изкарва всичката енергия и мъдрост в нас, за да намери решение на проблемите.

Например, ако някой от вас е бил ухапан от куче като дете, той ще продължи да се страхува от кучета през остатъка от живота си, понеже постоянно ще си припомня преживяването, което е имал. Това се дължи на факта, че нашето подсъзнание помни този инцидент. Обективното съзнание може да е забравило случката, но подсъзнанието помни всичко в най-малките детайли, освен ако случката не е изтрита от паметта.

Подсъзнанието е винаги будно, независимо дали спите, злоупотребили сте с алкохол или наркотици или се намирате в състояние на кома. Една от основните му функции е да ни пази от беди и опасности, но по ирония на съдбата то може и да е причината за различни болести и дори самоунищожение.

Подсъзнанието е един безкраен интелект, който човек притежава, отвъд времето и пространството. То ни помага да получим нови мисли, идеи, открития, изобретения и носи по-дълбоки познания за природата.

Подсъзнанието има навика да приема всичко буквално. Ако например постоянно си мислим, че няма да успеем в определено начинание, най-вероятно наистина ще се провалите, защото по този начин блокирате цялата положителна енергия, която тече към подсъзнанието. Това води до привличането само на негативна енергия. Точно затова ние сами сме отговорни за успехите и неуспехите, които постигаме в живота си.

Можем да преустановим отразяването на погрешни концепции към нашето подсъзнание. Това става, чрез многократно повторение на конструктивни и хармонични мисли, позитивна нагласа и визуализиране на щастлив край от конкретната заплетена ситуация. Просто забравете за отрицателните мисли и предположения.

Лекарите знаят много добре за този ефект на ума и поради това винаги се опитват да окуражат пациентите си преди операция.

По време на следоперативния период не се допускат свиждания в близост до пациента, тъй като всяко негативно внушение ще се загнезди дълбоко в подсъзнанието на пациента и може да заличи всичко положително направено от лекарите.

Много е важно да не използваме негативни внушения, при отглеждането на децата си, защото това ще се вкорени в подсъзнанието им и на по-късен етап от живота ще рефлектира върху поведението им. Могат да проявят враждебност, тревожност, липса на доверие и т.н. Това, което става в съзнанието ни е това, което ще се прояви във физическия свят. Живота има две страни обективна-субективна, видима-невидима, мисъл-проявление.

Молитвите и вярванията например са положителни сигнали, които даваме на подсъзнанието, като нещо приемливо и вярно. Мисълта, която е приета като истина, автоматично ще се изпълни. Когато вярваме, че сме здрави, ще останем здрави, тъй като подсъзнанието ще поддържа имунната ни система в перфектно състояние.

Рейтинг: 4.9/5 на базата на 13 оценки
прегледи 20757

Препоръчани продукти

Коментари за Опознаването на подсъзнанието ще промени живота ви

 1. .

  Толкова вярно и логично обяснение не бях чела...и а близко до моите разсъждения за същността на подсъзнанието☺Благодаря ви)))това доказва правотата на моите мисли !

 2. 1.

  Истина

 3. 2.

  Благодаря, много за споделената информация.

 4. 3.

  Благодаря ви!

 5. 4.

  прочете книгата "Подъзнанието може всичко"

 6. 5.

  Кой е авторът на "Подсъзнанието може всичко" ?

 7. 6.

  Авторът на книгата "Подсъзнанието може всичко" е Джон Кехоу :) Наистина много хубава книга :) Заслужава си да се прочете.

 8. 7.

  Страхотна книжка.

 9. 8.

  Прочетете и /Квантовия воин/ от Д.Кехоу.Заслужава.

Подобни статии