PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

5 неща, които уверените хора не правят

Искате ли да бъдете щастливи? Искате ли да бъдете успешни? В зависимост от това как определяте вашето щастие и успех, увереността може да бъде вашият ''таен ключ''. Уверените хора, постигат много по-лесно своите цели и идеи защото не се занимават с ненужни дейности, които разстройват тяхното духовно състояние, те вярват в себе си и владеят всяка ситуация. Вижте петте неща, които уверените хора, никога не правят.

Не се занимават с клюки и интриги

Най-сетне осъзнах, че другите хора ще си останат точно такива, каквито са, независимо от моето мнение за тях. - Уейн Дайър

Уверените хора не чувстват необходимост да се занимават и ангажират с ненужни чужди драми, без някой да е поискал тяхното мнение. Те не говорят зад гърба на хората и не участват в сплетни им клюки. Уверените хора искат и тяхните събеседници да бъдат уверени в изказа и действията си.

Не разчитат на самоизтъкване

Само защото някой има голямо его, не означава, че е уверен в себе си. Ако един човек, постоянно изтъква своите успехи и цели вниманието да е насочено към него и неговите приоритети и постижения, това не е увереност. Увереността на трябва да се бърка с търсенето на похвали и одобрения. Истински уверените хора, оценят сами своите възможности и постижения, без да ги изтъкват пред околните. Те знаят, че останалите сами ще успеят да ''уловят'' тяхната увереност.

Не натрапват, това което мислят другите за тях

Ако сте наистина уверени в самите себе си, то това означава, че малко или много сте постигнали някакво високо ниво на общуване с околните и тяхната оценка за вас е убедителност и увереност. Уверените хора, не живеят с лаврите от тези ценности, те се стремят да ги поддържат, без да ги натрапват.

Не се фокусират върху негативите

Бъдете благодарни за това, което имате и ще имате повече. Ако се съсредоточавате върху онова, което нямате, никога няма да имате достатъчно - Опра Унфри

Уверените хора знаят, че фокусирането върху негативите няма да ги доведе доникъде. Те разчитат на положителната нагласа и мисли, стараят се да ги контролират и да ги следват. Уверените хора не изпадат в постоянно състояние на песимизъм.

Не се впускат в лесни приключения

Уверените хора не живеят на макс. Те са внимателни и прецизни. Обмислят добре всяка следваща стъпка и са готови да не предприемат нещо, което смятат за погрешно – за това също се изисква не малка доза решителност. Уверените хора знаят, че винаги може да се развиват и да постигнат още.

Рейтинг:
4.7/5 на базата на 9 оценки

Отзиви

Благодаря! Много поучителна статия☺
Виж още отзиви
Коментирай
loading...