PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Технологии и развитие

На училище с нова детска стая

Остават броени дни до началото на учебната година и е време да побързате, ако искате да зарадвате детето си нова детска стая.

За да сме ви от помощ, потърсихме експертното мнение на мебелни магазини Мебели Мондо, които бяха така любезни да дадат няколко бързи съвета за обзавеждане на ученическа стая.

Как да обзаведете стаята на ученика?

Сбогувайте се с детското обзавеждане

Ние знаем, че сте купували мебели и сте подреждали с много любов детската стая и ще ви е трудно да го направите, но ако искате ученикът да се чувства удобно в следващите няколко години, трябва да го сторите. Защото вече порасналото дете, което ходи на училище има нужда от по-голямо легло, удобни мебели за поставяне на учебници и книги, бюро и кът за релакс, игри с приятели и четене на книги.

Измерете стаята

Да знаете какво е общото пространство на детската стая ще ви помогне да направите правилно разпределение на мебелите, които ще закупите и поставите. Освен това много по-лесно можете да си изготвите предварителен план как да разположите мебелите така, че на ученика да му е удобно не само да учи, но и да се забавлява в стаята си.

Разгледайте какво предлагат магазините

Тъй като не разполагате с много време, вариантите ви за покупка на обзавеждане за ученик са два - или да закупите цялостно обзавеждане и да си решите проблема наведнъж или да закупите отделни мебели, които да съчетаете креативно. Добрата новина е, че обикновено преди началото на училището много мебелни магазини като mondomebeli.com предлагат детско обзавеждане с големи отстъпки. И вие можете да се възползвате от това.

Как да разположите мебелите така, че стаята да се превърне в удобно място за учене и релакс на детето?

Разделете стаята на зони

Ако пространството ви позволява, разделете стаята на зона за учене, за игри и за сън.

Зона за учене

В тази зона можете да поставите удобно бюро, скрин с чекмеджета за съхранение на учебни материали (помагала, тетрадки, блокчета за рисуване и други), малка библиотека или открити рафтове за поставяне на учебници и книги за четене.

Зона за релакс

В зоната за релакс можете да поставите малка масичка с няколко стола или пуфове и скрин за нещата, с които детето обича да се занимава, докато не учи. В тази зона не е необходимо да има много мебели. Тук е по-важно детето да има повече свободно пространство, за да може да релаксира активно и така, както му харесва.

Зона за сън

Знаете, че това е най-важната зона. Затова тук трябва да поставите по-голямо и удобно легло и да помислите за покупка на качествен матрак. Освен леглото ще имате нужда и от малък гардероб, в който детето да подрежда дрехите си.

Помислете за декорацията

● Боядисайте стените в свежи, светли и ненатоварващи цветове, които да зареждат ученика с енергия. (Ако искате да се по-креативни, в момента много е модерно едната стена на детската да се боядиса като черна дъска или по нея да бъдат изрисувани букви, думи или числа).

● По стените поставете весели картинки, постери на любими актьори или певци. Ако детето ви все още трудно се разделя с любимите си играчки, можете да поставите някой от тях върху рафтове или да закачите по стените.

● Изберете нежно осветление за зоната за сън и поне по една стилна лампа за бюрото и за зоната за игри.

● За пода можете да използвате или килима от старата детска стая или да изберете нов. Ако се спрете на втория вариант, потърсете мек килим, които обаче лесно се почиства.

 

Съвети за родители

● Не забравяйте, че детето ви вече не е много малко и се опитайте да не навлизате в личното му пространство. Това означава да не влизате в стаята му, без да сте почукали.

● Оставете го само да избира дрехите си, да ги подрежда по закачалките и да се грижи за чистотата в стаята. Така ще се научи на самостоятелност.

● Не ровете в нещата му, докато го няма. Вместо да се правите на детектив, опитайте се да говорите с детето си така, че то да ви има доверие и да не му се налага да крие неща от вас.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...