PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

Направете 2017 вашата първа година на истинско изобилие

Живеем в система основана на оскъдността, затова е нормално идеята за изобилие да изглежда почти невъзможна, но това в общи линии се дължи на факта, че повечето хора имат грешна представа, какво всъщност представлява Изобилието.

Доминиращите идеологии в съвременните общества са силно изопачени от гледна точка на колективната визия, за това кои са истинските важни неща. Например нашата култура основана на потреблението и фалшивата поп философия създават множество проблеми и откъсва мнозинството от връзката с природата, божествените ценности и истинската човешка същност.

Голяма част от човешката популация на Земята се намира в едно постоянно състояние на страдание, което е причинено от саморазрушителните лични избори, които всеки един човек прави и общите предизвикателства на съвременната обществено-социална среда.

Част от проблемите на съвременната среда са:

  • Поробване на хора и държави с дългове;
  • Суетата и манията да изглеждаме по точно определен образец;
  • Борбата просто за физическо оцеляване;
  • Разликата в доходите между поколенията;
  • Пристрастяванията към захарта, храни с оскъдни хранителни вещества, хазарта, алкохола и наркотиците;
  • Натрапчивото фокусиране върху живота на другите, най-вече знаменитости;
  • Ожесточената конкуренция помежду ни;
  • Алчност и липсата на безкористност;
  • Дълбоко непознаване на реалността;
  • Търсенето на фалшива власт (контрол над другите);
  • Лошо физическо, емоционално, психическо, творческо и духовно здраве.

Всички тези индивидуални и социални „болести“ са пряк резултат или силно повлияни от Корпоратокрацията, която съществува днес. Държавата посредством своите олигархични структури използва 4 основни методи за контрол, известни като „4-те М“ (Money, Media, Medicine, Management). Това са парите, медиите, медицината (включително храната) и управлението (образование и правителство).

В света има една наднационална управляваща класа, която се стреми да остава в сянка, за да не предизвиква народни вълнения. За щастие независимите медии и редица будни хора правят много за повишаване информираността на невежите и апатични маси. Бавно, но сигурно неприятната истина за света, в който живеем се разбира от все повече хора и наближава повратната точка, която ще доведе до промяна в колективното съзнание на човечеството.

Затова основните медии и техните господари са изнервени до краен предел и бълват пропаганда, която става все по-прозрачна за обикновените хора. Затова вече масово хората не вярват на водещите новинарски канали и търсят истината в независимите алтернативни медии.

Въпреки всичко изброено по-горе, никога досега в нашата т.н. „цивилизована“ история не сме имали такава възможност да бъдем наистина свободни. За първи път хората имат неограничен достъп до цялата информация, така че с правилна преценка и филтриране на наистина полезната информация ние можем да преобразуваме осведомеността в правилни действия.

Най-важното нещо обаче е постоянството. Без постоянство ние ще трупаме някакви знания, но отново ще се потапяме в блатото на „нормалния съвременен живот“. Защо толкова малко хора избират да живеят истински? Вероятно има толкова много причини, колкото са и хората по света. В повечето случаи невежеството на хората се обяснява с: „манталитета на стадото“, когнитивен дисонанс“, „Стокхолмски синдром“, промиване на мозъка и мързел. Повечето хора си нямат и идея колко изобилен може да бъде живота им, стига да го пожелаят.

Консуматорския шаблон наложен на повечето хора в западния свят е основната причина за продължаващите страдания, които водят до една постоянна екзистенциална криза. Още от ранна детска възраст ни се втълпява, че имаме нужда от много пари, за да живеем охолен живот. За целта трябва да имаме успешна кариера и да се конкурираме помежду си за оскъдното количество на предлаганите пари.

Да, ние ще бъдем успешни в една сфера от живота, но на каква цена? Постоянната конкуренция за по-висока заплата, за израстване в кариерата води до жертване на време, енергия,здраве и дори самия живот. Накрая, ако все пак стигнем до пенсионна възраст, повечето хора умират скоро след това. Това може да се дължи на липсата на цел, какво да правим с живота си от тук нататък или натрупания стрес от всички тези изтощителни години на работа.

Каквото и да си говорим неизбежно имаме нужда от пари, за да оцелеем, затова основната ни цел трябва да бъде да намерим здравословен, щастлив и креативен начин за придобиването им.

И така да се върнем към основната ни тема: Какво всъщност представлява изобилието?

От гледна точка на социалната система вместо да се борим да оцелеем трябва да процъфтяваме. Това може да бъде постигнато само чрез премахване на паричния модел основан на оскъдица. Много от работните места в момента скоро ще бъдат загубени, тъй като на мястото на хората ще има машини и компютри. Навлизаме в период, в който работните места ще стават все по-малко навсякъде по света.

Сами по себе си технологиите не са нещо лошо. От първите инструменти на труда на нашите праотци, до съвременните най-модерни технологии, нашия живот може да стане по-лесен и ползотворен, ако ги използваме правилно. Хората трябва да се освободят от робския труд и светската суета и да насочат своята енергия към дейности ръководени от страст и креативност.

Трябва да има съществена промяна в колективното възприятие, за това какво означава да живеем изобилен живот. Вместо изобилие от материални блага, трябва да се съсредоточим върху изобилието от нематериални блага. За да илюстрираме по-добре това можем да използваме примера даден в началото на статията. За да живеем един наистина изобилен живот трябва да подобряваме и надграждаме нашето физическо, емоционално, физическо, творческо и духовно здраве. Разбира се, за да постигнем всичко това е необходимо да се храним здравословно, да спортуваме, да извършваме духовни практики и т.н. Не съществува материален заместител, който да може да покрие някои от тези аспекти на човешкия живот.

Вашата основна задача трябва да бъде да се превърнете в лидер на самия себе си и истински бунтар срещу заробващата ни система, наречена „модерен начин на живот“. Осигурявайте изобилие от здраве за вашия ум, тяло и дух. Никой не може да направи това вместо вас. Постигнете ли го ще усетите една нарастваща благодарност към света, към живота и към вас самия.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...