PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Необяснимо и загадъчно

Мистериозна сънна болест напада жителите на руското село Калачи - да заспиш без причина за 6 дни

Учените се колебаят какво причинява мистериозната сънна болест, която  е засегнала десетки селяни в село Калачи, близо до гр.  Красногорск. В началото на пролетта на 2013 г., жителите започнали да търсят медицинска помощ за умора, слабост, сънливост,  загуба на координация, частична загуба на паметта, а понякога дори халюцинации. Типично оплакване било внезапното заспиване,  съпроводено със сън, който продължавал по няколко дни.

Странната сънна епидемия нападнала Любов Белкова, продавачка на сергия на местния пазар. Два месеца по-късно странното  заспиване се случило и при нейни колеги от пазара.

Марина Фелк, доячка на 50 години разказва:
"Бях на работа както обикновено и изведнъж се събудих в болницата. Не си спомням нищо друго. Спала съм над 48 часа."

Странната епидемия от сънливост засяга и посетители на селото, някои от които са прекарали в сънно състояние над 30 часа.  Повечето от пострадалите от необичайната епидемия са преминали през детайлни изследвания в местната болница, при които не е  открито нищо притеснително. Лекарите не могат да обяснят внезапното заспиване на жителите, което се случва по всяко време на  деня, обикновено продължава поне 30 часа, след което също така необяснимо се будят.

Местните жители са много притеснени, заради липсата на някакви очевидни причини за тази странна сънна болест.

Много вероятно е причината да се корени в историята на селото - Калачи  и Красногорск са част от  строго секретно "затворени"  съветски градове от епохата на СССР. В тях са се развивали високи секретни технологии, пазени внимателно от чужди очи. Днес  селото има над 700 жители и отдавна има отворен достъп до него, но историята му като мистериозен затворен обект за над 40 години все още задава много въпроси.

Един от изследващите лекари диагностицира странното поведение като енцефалопатия с неизвестна етиология - с други думи,  увреждане на мозъка. Жертвите просто започват да чувстват непреодолимо желание да спят. Село Калачи  бе посетено от  експерти токсиколози, рентгенолози, невролози и еколози, които след провеждане на няколко хиляди независими тестове не могат  да намерят никаква причина или обяснение в околната среда или в нещо друго /дори и продуктите в местните магазини са  изследвани/. Единственото възможно обяснение е непознато психическо заболяване, което се предава като вирус или въздействие  от непознати технологии, които могат да влияят на човешката психика и да подадат сигнал за "внезапно заспиване". Говори се и за разработка от времената на СССР на оръжие, което действа на човешкия мозък, което вероятно е преминало във фаза на изпитания, 20 години след колапса на Съветската империя.
До този момент над 60 човека са преминали през своите фази на внезапно заспиване и дълъг непробуден сън, а официалната наука  все още няма логично обяснение.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...