Назад до Природа и здраве

Лечебната сила на дърветата - Установяване на духовна връзка

Даоистките учители са запознати с мощните енергии, които имат дърветата. Тези гигантски растения не само абсорбират въглеродния диоксид, трансформирайки го в кислород, но също така могат да абсорбират отрицателната енергия и да я превръщат в положителна. 

Дърветата са дълбоко вкоренени в Земята, а короните им се издигат високо във въздуха. Дърветата абсорбират енергията на Земята благодарение на корените си и универсалната небесна сила, благодарение на короните и листата. Дърветата и другите растения притежават способността да абсорбират светлинната енергия и да я превръщат в храна. Всъщност по-голяма част от хранителните им нужди зависят от светлината. Водата и минералните соли представляват само 30% от хранителните нужди на дърветата.

Дърветата могат да живеят векове наред. Те могат да бъдат наши лечители и приятели. Дърветата са най-големите и духовно най-развитите земни растения. Те непрекъснато медитират и фината енергия е техният естествен език. Когато започнете да разбирате този език можете да започнете да имате взаимоотношения с тях.

Дърветата могат да ви помогнат да отворите енергийните си канали и да бъдете по-спокойни одухотворени и жизнени. В замяна вие можете да им помогнете като премахнете изсъхналите части и други блокажи. Това е една много полезна взаимна връзка човек-дърво, която заслужава да бъде култивирана.

Изберете най-подходящото за вас дърво

През цялата си история хората са използвали всички части на дървото, за да си приготвят природни лекарства. За тази цел най-добри са големите дървета, особено боровите. Те излъчват Чи, подхранват кръвта, подсилват нервната система и носят дълголетие. В същото време подхранват душата и духа.

Боровете са „безсмъртни дървета“. Древната китайска поезия и картини са пълни с възхищение за тях. Боровете често са най-добрия избор, но могат да се използват много други дървета или растения. По-големите дървета съдържат повече енергия, а най-заредени са тези, които се намират в близост до потоци.

Някои дървета са по-топли на допир други са по-студени. Само практиката ще ви позволи да различавате свойствата на различните видове дървета.

Ето някои основни неща, с които трябва да сте запознати:

  1. Кипариса и кедъра понижават температурата и зареждат с Ин енергия.
  2. Върбата премахва излишната влага от тялото и намалява кръвното налягане. Укрепва пикочните пътища и пикочния мехур.
  3. Бряста успокоява ума и укрепва стомаха.
  4. Ясена действа болкоуспокояващо.
  5. Дървото рожков се бори с вътрешните инфекции и балансира сърдечния ритъм.
  6. Бенгалските смокини пречистват сърцето и помагат за отстраняване на телесната влага.
  7. Канелата премахва студа от сърцето и стомаха.
  8. Елите помагат при обилно изпотяване и костни фрактури.
  9. Глогът подпомага храносмилането, укрепва червата и се бори с ниското кръвно налягане.
  10. Брезата понижава телесната температура, премахва влагата от тялото и засилва детоксикацията.
  11. Сливите подпомагат работата на далака, стомаха и панкреаса. Освен това успокояват и ума.
  12. Смокините премахват излишната топлина на тялото, увеличавайки слюноотделянето. Подхранват далака и помагат при лечение на диария.

Няма нужда да влизате в гората, за да намерите правилното дърво, с което искате да работите. Дърветата, които се намират в близост до хората съдържат нашата енергия и всъщност са по-достъпни за взаимодействие от дърветата в по-диви райони.

Градските паркове и крайградските дворове са пълни с мощни и достъпни дървета. Те могат да имат по-тесни връзки с хората, които доминират в тяхната среда.

Има определени измерения, които правят дърветата по-достъпни за хората. Когато едно дърво е твърде малко, то няма достатъчно енергия, за да окаже по-специално въздействие върху вас. Когато пък дървото е твърде голямо трябва вие да търсите връзка с дървото, за да се възползвате от неговата енергия. За източник на лечебна енергия е най-добре да изберете здраво и средно на размер дърво. Качването на дървото не е задължително, но качвайки се на дърво вие ще откриете един съвсем нов свят. Затова, ако имате възможност се качете на дърво, но внимавайте да не го повредите.

Започнете да общувате с дървото

Има си начини на подход, взаимодействие и отстъпване от дървото. След достигане на определен прогрес можете да създадете мълчалив ритуал, който може да бъде разбран от вас и от дървото, за да увеличите потенциала на хармоничното въздействие.

Този прогрес е резултат от наблюдението на естествения ход на събитията, общуването с помощта на фините енергии. На първо място дърветата, подобно на хората имат индивидуалност, желания и свой собствен живот. Дърветата се различават значително по отношение на взаимодействието при контакт с хората. Някои дървета са много щедри и с нетърпение са готови да осигурят цялата енергия, която можете да вземете. Други обаче са слаби или болни и се нуждаят от вашата лечебна енергия. Някои са приятелски настроени и се радват на човешка компания. Други са безразлични.

Можете да израствате като се научите как да взаимодействате с всички тях. Показвайте уважение и бъдете широко скроени, вместо да карате дърветата да се „огъват“ в името на вашите цели. По този начин ще си осигурите нещо повече от източник на Чи. Ще имате приятелство и радостно изразяване на любов.

Дърветата оперират в един по-голям мащаб от хората. Можете да преодолеете тази разлика като отивате ден след ден при едно и също дърво, докато не установите връзка. Посещавайте дървото редовно, за да знае кога да ви очаква и да чака с нетърпение да ви види.

Духовното общуване с дърветата прилича на правене на любов и следователно трябва да е изпълнено с чувственост и нежност. Не е нужно да държите ситуацията под контрол. Отделете необходимото време да се отпуснете и да се насладите напълно в общуването с дърветата. Нека дървото ви напътства към чудесата на вашия вътрешен свят.

Рейтинг:
2.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Nelly Milanova
Обожавам разходката в планината и особено когато съм сама мисля и чувствам че правя връзка с дърветата много съм щастлива от контакта с тях чуството е магично и вълшебно наистина. Това е единственото истинско място за рекакс и уедибение и медитация сред тях.????нк❤
Виж още отзиви
Коментирай
loading...