PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

Как да привлечем положителни хора в живота си

Знаете ли как да привлечете положителни социални контакти в живота си? Или по-често се чувствате заобиколени и залети от негативизъм.

Много хора, които се интересуват от Закона на привличането, често се оплакват, че им е трудно да превъзмогнат всички негативни хора, които имат някакво място в живота им. Когато искате да живеете един по-положителен и осъзнат живот е много разочароващо, ако близкото ви обкръжение е съставено предимно от хора, които непрестанно се оплакват, използват груб език и гледат осъдително, спрямо действията на останалите.

Всеки един от нас има неприятни преживявания с негативни хора от своето обкръжение. За щастие има начини да подобрите енергията на хората, които ви заобикалят. Нужни са малки усилия, за да привличате повече позитивни хора, а негативните да ви избягват или да стават по-положителни, когато са около вас.

Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да привличате повече положителни хора и да държите негативно настроените на страна: 

Съсредоточете се върху доброто в хората 

Когато някой ви разстрои или ядоса не бързайте да изкарате яда си, а с това и негативни емоции. Поемете дълбоко дъх и се постарайте да откриете най-добронамерените си мисли, които имате към тези хора.

Например, замислете се за някой ваш познат, който използва нелюбезни коментари и постоянно се оплаква. Ако искате да привлечете повече положителна енергия към него, опитайте се да мислите за неговите положителни качества. Например освен грубиян и егоист, този човек може да има добро чувство за хумор и да е добър спортист. Разбира се не трябва да се преструвате и да му правите някакви „фалшиви“ комплименти. Просто се опитайте да мислите само и единствено за неговите положителни качества.

С избора да фокусираме мислите си върху добрите качества на даден човек, ние едновременно намаляваме фокуса си върху отрицателните му черти и намаляваме вибрациите си, които отговарят на отрицателните черти на неговата личност.

В началото за някои този подход може да изглежда нелогичен. За щастие, когато започнем да търсим доброто в хората, Законът на привличането се активира и ще им помогне да разкрият най-доброто от себе си.

Запомнете, че когато се фокусираме върху доброто в хората около нас, те ще са по-склонни да ни се представят във възможно по-добра светлина. Ние всички светим малко по-ярко, когато хората около нас забелязват положителните ни качества. 

Избягвайте да се оплаквате от негативното 

Съжителството с негативно настроени хора е много трудно за превъзмогване. Оплакванията и концентрирането върху негативните черти обаче води до едно още по-негативно състояние на ума. Това от своя страна действа като магнит и привлича още повече негативни хора в живота ни.

Тук в пълна сила важи поговорката: „Ако нямаш да кажеш нещо добро, просто си замълчи!“ Негативността в останалите хора никога няма да бъде отстранена, ако само се оплаквате от нея. В действителност това дори влошава нещата. 

Стремете се да бъдете човека с който искате да имате връзка 

Някои хора погрешно вярват, че посредством Закона на привличането ние получаваме това, което искаме. В действителност посредством Закона на привличането ние получаваме това, което сме. Затова, колкото повече изразяваме доброта, състрадание и щедрост, толкова повече тези черти ще присъстват и в хората около нас.

Ето защо, вместо да чакате позитивните хора да дойдат при вас, можете да бъдете хората, които искате около себе си. Това несъмнено ще привлече повече позитивни хора в живота ви. 

Сменете мантрите си за хората като цяло 

Когато по принцип очакваме негативно отношение от хората, става неизбежно негативизма да ни залее. Хората, които винаги очакват негативност от останалите, обикновено използват мантри от сорта на: „не може да се вярва на никой“; „всеки е сам за себе си“; „живеем в кучешки свят“.

Подменете тези негативни мантри с изявления като: „правим най-доброто на което сме способни“; „доброто се крие във всеки човек“; „много хора са любезни и се опитват да ми помогнат“. Всеки път, когато се чувствате разочаровани от хората около вас си спомнете за тези позитивни мантри.

Когато търсим положителните, вместо отрицателните черти в хората, ние привличаме много повече достойни личности в живота си. Смяната на негативните мантри с положителни е нещо много лесно, което всеки един от нас може да направи. Това ще подобри значително връзката ни с човечеството.

Привличането на позитивни хора и отношения в живота ни може да се окаже нещо не чак толкова сложно. Просто се фокусирайте към доброто в хората около вас и избягвайте да се оплаквате от негативните хора. Сменете негативните мантри с положителни и бъдете човека с който искате да имате връзка. Този подход е много ефективен и ще има огромен ефект върху качеството на социалния ви живот.

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Това е така.Наистина съм решила да си сменя начина на живот защото не ми остава много Хора пътуват дори в чужбина заради по положителна енергия
Виж още отзиви
Коментирай
loading...