PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Природа и здраве

Как да осигурим добра вентилация и климатизация в купето на колата, когато навън е зима

В зимния сезон има дни, в които ниските температури дават много сериозно натоварване на климатичната система на автомобила. Ако ви се налага да пътувате малко повече, при това на затворени прозорци, може да имате определени проблеми със здравето ви, заради лошата вентилация и климатизация на купето. Предлагаме ви няколко полезни съвета, които са важни за всички автомобилисти:
- Ако колата ви зимува отвън, един прост трик може да ви спести много нерви - поставете парче картон на предното и задното стъкло. Колкото и сняг да ви е навалял, вие лесно ще махнете картона и няма да имате проблем. Нещо важно - няма да се налага да тормозите климатика си на празен ход, за да стопите заледяванията и снега по стъклата.
- Проветрявайте възможно най-често купето през прозорците, особено ако имате лошия навик да пушите вътре. Вероятно не се усещате сами, но затворени в едно тясно пространство от няколко квадратни метра /в най-добрия случай/, вие си създавате убийствена атмосфера, неподходяща за дишане.
- Ако сте си направили сметките да изкарате с въздушния филтър още някой и друг километър, това е пак удар върху вас. През него минава въздух и ако той е затлачен, то цялата система не работи нормално. Защо не си направите сметката, че вие дишате замърсения въздух през цялото време?
- Пробвали ли сте да спите на климатик? След няколко вечери разбирате, че това не е удоволствие, а проблем, заради силното изсушаване на въздуха, вие кашляте или хъркате. Същото се получава и с шофьорите, които често пътуват и по цял ден стоят на климатик. Сухият топъл въздух причинява повече проблеми, отколкото решава.
- Поддържате ли много високи температури в колата? Имайте предвид, че колите нямат изолацията на апартаментите ни, където е относително лесно да се поддържа високи градуси. В колата има загуби и то огромни. Ако желаете да ви е горещо, то това ще е на цената на огромни загуби на гориво. Струва ли си? Май не...
Просто може да не карате по тениска, докато навън вали сняг на преспи. Луксозното усещане може да стане причина да не стигнете до местоназначението, заради напредвиден разход на гориво.
За повече полезна информация за автомобилите натиснете тук autoDoc.bg

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...