PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

Как медитацията може да подобри сексуалния ви живот

Пътешествието от така наречения „маймунски ум“ и хаотичен живот до блажената хармония и спокойствие е много подобно на пътешествието от „просто нормален секс“ до феноменална духовна интимност. Това пътуване очаква всички нас и започва така:

Създаване на спокойна среда за изследване на нашата вътрешност

Първото нещо, което трябва да направим е да бъдем напълно добри, любящи, милостиви и неосъдителни към себе си и интимния партньор. По време на медитация ние се изправяме лице в лице с много неща, които не искаме да признаем пред себе си. Неща, които са погребани дълбоко в нас (често с основание). Трябва да сме по-милостиви и състрадателни към себе си, за да можем да погледнем обективно на тези неща и да ги изведем на светло, за да се справим с тях.

Същото се отнася и за интимността, където трябва да бъдем 100% мили и състрадателни един с друг. За да станем уязвими и отворени, трябва да се чувстваме напълно сигурни и спокойни, да изразяваме нашата истинска същност. Това е първата и често най-трудна стъпка, която е нужно да направим. 

Сатя – Честното намерение 

Къде се намирате в момента? Медитирате ли или се чувствате стресирани? Тъжни ли сте? Енергични ли сте? Тормози ли ви нещо? Има ли нещо, което не е както трябва във връзката ви? Притеснявате ли се? Разсейвате ли се? Искате ли едни и същи неща с партньора си? Защо всъщност медитирате? Защото трябва? Защото желаете да постигнете вътрешен мир? Защо искате да бъдете интимни? За да се свържете? За физическо отпускане?

Да бъдем абсолютно честни към себе си и партньора е основата за цялото преживяване. Ако единия човек иска да се свърже, а другия просто иска да се забавлява, накрая никой от двамата няма да бъде щастлив. Ако започнем да медитираме, без да сме напълно честни за това кои сме всъщност, няма да постигнем никакъв успех.

Честността ще ви отведе точно там, където искате да отидете. 

Дхарана – Пълно присъствие 

Дхарана е пълно фокусиране върху едно нещо. По време на медитация това може да бъде дишането, нашето Трето око, пламъка на свещ, повтаряна на мантра и др. Това ни помага да се освободим от всичко, което може да ни разсее. Когато се освободим от разсейващите фактори, ние започваме да се свързваме с нашата вродена вътрешност. Започваме да се свързваме с нещо много по-дълбоко, старо и мъдро.

По време на интимност първо трябва да изпитаме този вътрешен фокус и след това да го принесем към нашия партньор. Чрез вглеждане в очите, фокусиране, дишане и др. ние осъществяваме пълно присъствие в това съвместно преживяване. Не позволявайте други мисли да ви разсейват. Концентрирайте се на 100% върху партньора си и какво се случва във всеки един момент.

Пранаяма – Използване на дишането 

Дишането ни свързва с Духа. Ние буквално чувстваме Духа си, когато вдишваме и издишаме. Дишането по естествен начин успокоява тялото и ума и без усилия ни помага да достигнем до медиативно състояние.

По време на интимност използваме дишането, за да успокоим тялото и ума си. Това ни помага да не се превъзбудим прекалено много и придвижва сексуалната енергия по енергийните канали из цялото тяло. Понеже ние се свързваме един с друг, дишането може да бъде използвано за създаване на тази връзка. Когато дишаме заедно, ние буквално смесваме нашия Дух и Съзнание. Това е началото на една интимна енергийна връзка, която започва да променя всичко. 

Интуицията – Ослушване за напътствия 

В медитацията или свещената интимност няма правила. Няма трикове или напътствия за това какво трябва да направим, за да достигнем до вътрешен мир и върховно удоволствие. Единствения глас, който трябва да ви напътства е вашия собствен вътрешен глас. Доверете се на интуицията си.

Бари Лонг, един от най-добрите тантрически учители, казваше: „Просто отпуснете съзнанието си и оставете телата да правят Любов..... те знаят какво трябва да правят.“ Да забравим за всички мисли и планове и просто да се наслаждаваме на момента. Това е много по-трудно да се направи, отколкото звучи, но веднъж способни да изключваме страничните мисли, ние се потапяме в едно невероятно приключение. 

Дхяна – Началото на пътешествието 

Дхяна е едно ниво над еднопосочното фокусиране при Дхарана. Това е състояние ,при което няма никакво отвличане на вниманието и започвате да губите представа за това къде се намирате. Все още сте 100% наясно с всичко, което се случва. Напълно концентрирани сте, без никакви мисли или отвличане на вниманието. Това състояние е все едно отваряте врата към един друг свят. Вие виждате и усещате този нов свят, без да се опитвате да го анализирате или контролирате.

По време на интимност енергиите между влюбените се смесват, телата се движат, но ума е застинал. Вие и партньора ви дишате и се движите в това състояние като едно цяло. Няма никакви мисли или цели, защото изживяването наистина е отвъд „този свят“. Все едно плувате в пространството, без да докосвате земята, но въпреки това сте на 100% осъзнати и в настоящето. 

Самадхи – Чисто блаженство и екстаз 

Самадхи е пълното сливане с Космоса. Състояние, в което чувстваме покой отвъд всичките ни разбирания. Сливаме се с Вселената и реално усещаме интимната част на Божественото.

В интимен план напълно се освобождаваме от чувството за това кои сме. В този момент ние сме просто души, които се свързват и сливат. Това е едно чувство на пълно единство. Това единство е нещото, което душата търси. Тя не иска да се чувства разделена, а да бъде пълноценна и едно цяло с всеки и всичко. Постигнем ли това, ще изпитаме едно невероятно блаженство и щастие. Ето едно популярно описание на това състояние: „Вземете най-великото чувство, което някога сте изпитвали и го умножете по десет, след това оставете енергията да поеме контрола над цялото ви тяло. Все едно всяка една клетка от тялото ви оживява и нещо пулсира във вените ви. Вие нямате контрол над него. Това е чисто блаженство. Трудно се намират думи да се обясни това прекрасно чувство!“

Всички хора са създадени, за да изпитат това невероятно чувствено блаженство. Просто е нужно да отворим сърцата и умовете си и да бъдем това, което природата и Бог са предопределили да бъдем.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...