PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Природа и здраве

Как лицето може да ни подскаже какви болежки имаме?

Древните китайски лечители не са разчитали на съвременната модерна апаратура, за да откриват болести. Всъщност те са знаели как да разпознават признаците на всяка болест като „четат“ лицето на болния човек. Например древните лечители вярвали, че всеки вид кожен проблем (зачервяване, суха кожа, акне) е пряко причинен от някакъв вътрешен проблем свързан с органите, тъй като всички органи в тялото са взаимосвързани. В миналото „картографирането“ на лицето е било много важно средство за откриване на многобройни здравни проблеми.

„Картографирането“ на лицето е техника, която определя болестта, спрямо позиционирането на акнето по лицето. Това е сигурен и неинвазивен метод, който може да идентифицира заболявания и да ви помогне да ги лекувате по съответния начин. Техниката се основава на предпоставката, че всички органи в тялото са взаимосвързани и че един цялостен поглед върху лицето може да помогне на лечителя да диагностицира заболяването.

Лицето може да покаже всякакъв вид здравословни проблеми, с които можете да се сблъскате. Представяме ви болестните състояние и свързаните с тях белези по лицето:

Акне по бузите

  • Пушене;
  • Често докосване с ръце по лицето;
  • Бактериално натрупване.

Акне по Т-зоната

  • Стрес;
  • Злоупотреба с алкохол;
  • Пиене на прекалено много кафе;
  • Слабо кръвообращение.

Акне по брадичката, около устата или шията

  • Прекомерна консумация на нишесте;
  • Кандидоза;
  • Хормонални проблеми;
  • Прекомерна консумация на преработена захар.

Връзката между лицето и органите

Горния списък е полезен, тъй като определя широк списък от причини за поява на акне, чието местоположение е най-добрия начин за откриване на заболяване. Връзката между конкретен орган с определена зона на лицето показва какво точно е заболяването.

Черен дроб – Областта между веждите

Ако консумирате много месо, стомахът ви ще работи извънредно, за да усвои храната. Това ще претовари стомаха, което ще доведе до кожни проблеми като акне в зоната около веждите. За да се справите с този проблем трябва да започнете да се храните по-здравословно. Консумирайте повече сурови зеленчуци и плодове, и не забравяйте да прекарвате повече време на чист въздух.

Пикочен мехур и тънки черва – Челото

Ако имате акне по челото значи най-вероятно консумирате прекалено много преработена и мазна храна, както и храни с ниско съдържание на фибри. Злоупотребата с алкохол и стреса също могат да бъдат причина за лошо храносмилане, токсично натрупване и дехидратация. За да разрешите този проблем трябва да пиете по 10-12 чаши вода всеки ден и да консумирате колкото е възможно по-малко алкохол и преработени храни.

Бъбреци – Около очите и веждите

Акнето в тази част на лицето се причинява от недохранване и дехидратация. Злоупотребата с алкохол, тютюнопушенето, нарушеното кръвообращение и нарушения сърдечен ритъм също могат да бъдат причина. Решението на този проблем е да избягвате употребата на кофеин и алкохол и да пиете много вода всеки ден.

Бъбреци и бели дробове – Бузи

Лошата хигиена на зъбите е най-честата причина за акне по бузите. За да избегнете този проблем чистете редовно зъбите си и избягвайте храни и напитки, богати на захар.

Бели дробове – Горната чат на бузите

Акнето в горната част на бузите е признак за повишено замърсяване на въздуха. Избягвайте да излизате навън, когато въздуха е замърсен и спрете да пушите, за да подобрите състоянието си.

Сърце – Нос

Носът е пряко свързан със сърцето. Ако имате акне върху носа избягвайте да консумирате твърде много сол, яжте по-здравословни храни и започнете по-често да правите физически упражнения.

Стомах – Уста и брадичка

Акнето в областта на устата и брадичката обикновено се причинява от злоупотреба с алкохол и консумация на мастни и захарни храни. Избягвайте да консумирате тези храни и добавете някои ферментирали храни в диетата си, за да разрешите проблема.

Хормони – Врата и челюстта

Акнето в тези области обикновено е причинено от хормонален дисбаланс. За да регулирате хормоните си контролирайте приема на сол и кофеин. Приемайте по здравословни храни.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...