Назад до Самоконтрол и мотивация

От какво трябва да се откажете, за да запазите мотивацията си

Постоянно се борите да останете мотивирани. Започвате нови неща, но никога не ги довършвате. Вълнението, което сте имали в началото постепенно започва да избледнява. Звучи ли ви познато?

За да можете да останете мотивирани, трябва да се отървете от неща, които ви дърпат назад и надолу. Представяме ви списък с 10 неща от които трябва да се откажете, за да останете мотивирани:

  1. Трябва да премахнете стреса – престанете да се стресирате заради неща върху които нямате контрол. Намалете стреса, като поддържате ума, тялото и душата си активни. Упражнявайте се, спортувайте, водете си дневник, вземете си домашен любимец за спътник в живота и т.н. Всички ние изпадаме в стресови ситуации. Въпроса е как да се справяме с тях. Научете се да игнорирате нещата, които ви стресират.
  2. Премахнете негативизма – Съсредоточете се върху положителните неща и оставете негативизма на заден план. За целта трябва да се дистанцирате от негативни хора и влияния. Отдалечете се от хора, които не се интересуват от мечтите ви. Научете се как да се борите с негативния вътрешен глас, като правите позитивни утвърждения.
  3. Откажете се от сравненията„Когато сте себе си и не се сравнявате или конкурирате с другите, всички ще ви уважават“ - Лао Дзъ. Спрете да се сравнявате с другите хора. Съсредоточете се върху живота си. Живейте живота си. Сравненията могат да ви накарат да завиждате или да ревнувате.
  4. Решете проблемите с тайм мениджмънта - „Не гледайте часовника, правете каквото трябва и продължавайте напред“ - Сам Левенсон. Много хора се изпитват проблеми с липсата на достатъчно време и използват това като оправдание за липсата на мотивация. Не мислете за това, че вечно не ви достига време, вместо това намерете начин как да управлявате по-рационално времето си.
  5. Не бъдете нетърпеливи – Нетърпеливите хора обикновено не се придържат към собствените си планове. Не бива да се превръщате в такъв човек. Разберете, че всичко изисква енергия, усилия и време. Нищо не става изведнъж като с магическа пръчка. Ежедневно визуализирайте успеха си.
  6. Откажете се от мързеливото отношение - „Тайната от това да сте напред е в това да стартирате“ - Марк Твен. Откажете се от мързеливата нагласа и се концентрирайте върху работната си етика. Давайте 100% от себе си ден след ден. Станете човек около който хората обичат да се събират. Напомняйте си, че сте предопределени за величие. Ставайте рано и се захващайте първо с най-трудната работа.
  7. Откажете се от неблагодарния манталитет - „Неблагодарния човек е като шопар, който яде жълъди под дървото, но никога не поглежда от къде идват“ - Тимъти Декър. Откажете се от неблагодарното отношение и бъдете благодарни за живота, който имате. Бъдете благодарни за това къде сте в момента и къде ще бъдете в бъдеще.
  8. Откажете се от сериозното изражение – поставете усмивка на лицето си и се смейте. Винаги ще има нещо, което да ви притеснява и тормози, но все пак не може да бъдете постоянно сериозни. Наслаждавайте се на присъствието на други хора. Прекарвайте повече време със семейството си. Вървете по пътя към постигането на голяма цел, като постигате по-малки и реалистични цели.
  9. Спрете да се оправдавате – никой не обича да слуша оправдания. Престанете да обвинявате останалите за собствените си неуспехи. Спрете да сочите с пръст другите и го насочете към себе си. Погледнете отражението си в огледалото и разберете какво задържа развитието ви.
Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...